Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Αγωγή 25.000 χρηστών κατά του Facebook

πηγή: TVXS

Από 25.000 χρήστες κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων το Facebook. Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο τρόπος με τον οποίο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητά τους παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Την κίνηση κατά του Facebook οργανώνει ο Μαξ Σρεμς, ένας 26χρονος αυστριακός χρήστης του Διαδικτύου.  Ο Σρεμς διεκδικεί αποζημίωση 500 ευρώ για κάθε ένα από τους 25.000 χρήστες που συνυπογράφουν την αγωγή του εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Η αγωγή εναντίον του Facebook έχει κατατεθεί σε δικαστήριο της Βιέννης και αφορά τον τομέα της εταιρείας που είναι εγκατεστημένος στην Ιρλανδία και είναι υπεύθυνος για όλους τους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου εκτός Βορείου Αμερικής.
Ο Σρεμς καλεί τους χρήστες, που κατοικούν εκτός ΗΠΑ και Καναδά, μέσω εφαρμογής που έχει δημιουργήσει να καταγγείλουν το Facebook.
Σύμφωνα με τον Σρεμς, το Facebook παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία διότι:
  • Μέσω της εφαρμογής Graph Search επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να εντοπίζουν άλλους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές τους.
  • Παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών του κάθε φορά που εκείνοι κάνουν χρήση των κουμπιών Likes.
  • Πραγματοποιεί υπερ-αναλύσεις με βάση των δεδομένων που αντλεί από την καθημερινή διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: