Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΥΔΡΑΣ

hydranews
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 11 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΥΔΡΑΣ»

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε επισήμως, ότι το Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στο Μανδράκι, μετά τους δοκιμαστικούς κύκλους λειτουργίας, έχει πλέον τεθεί σε πλήρη παραγωγή.
Οι μονάδες λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα, παράγοντας Π Ο Σ Ι Μ Ο νερό με σταθερό ρυθμό 68 μ3την ώρα, δηλαδή περισσότερα από 1.600 μ3 την ημέρα.
Ταυτόχρονα έχει τεθεί σε λειτουργία και το σύστημα αυτοματισμού που ελέγχει την πληρότητα των δεξαμενών, έτσι ώστε αυτόματα πλέον να τίθενται σε λειτουργία οι αντλίες που προωθούν το πόσιμο νερό από την Δεξαμενή του Μανδρακίου σε αυτήν στα Καλά Πηγάδια αλλά και τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα χρειάστηκαν 2,5 χρόνια υπεράνθρωπης προσπάθειας, η οποία πέρα από τον τεχνικό και οικονομικό σχεδιασμό του έργου, τον οποίο έκανε εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ύδρας με τους Συνεργάτες του, περιελάμβανε και την διεξαγωγή ενός διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με την ανάδοχο εταιρία ΤΕΜΑΚ Α.Ε. η οποία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, γνωμοδοτήσεων και αδειών οι οποίες ανήλθαν σε 21 τον αριθμό.
Έτσι φτάσαμε στην σημερινή ημέρα όπου στις βρύσες μας τρέχει πια άφθονο και άριστης ποιότητας νερό.
Σήμερα, οι δημότες και οι επισκέπτες της Ύδρας, μπορούν να απολαμβάνουν επιτέλους νερό που είναι πραγματικά πόσιμο, αφού και η πρώτη χημική ανάλυση έδειξε ότι το αφαλατωμένο νερό με το οποίο υδρεύεται πλέον το νησί μας, έχει κατά πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που προβλέπονται στις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση περί «Ποιότητας Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης» (ΦΕΚ 892/Β’/2001).
Επί πλέον η έναρξη λειτουργίας της μονάδας, σημαίνει και την απαρχή εξοικονόμησης ενός σημαντικού ετήσιου ποσού για τον Δήμο Ύδρας. Ενδεικτικά για κάθε ημέρα λειτουργίας της μονάδας το μήνα Αύγουστο ο Δήμος μας θα εξοικονομεί 2.700 ευρώ, ενώ το μέσο  ετήσιο όφελος θα ανέρχεται στις500.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Λ. Κοτρώνης, πλήρως ικανοποιημένος και συγκινημένος, δήλωσε:
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, που καταφέραμε να παραδώσουμε στον Υδραϊκό Λαό, ένα τόσο σημαντικό έργο. Μοιάζει απίστευτο, αλλά η Ύδρα πλέον θα υδροδοτείται μόνο με άριστης ποιότητας πόσιμο νερό, με όλα τα επακόλουθά του, τα οποία θα δώσουν στο νησί μας την άνεση και τον πολιτισμό, που τόσα χρόνια στερήθηκε.
Ένα πρόβλημα που για χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούσε το νησί μας, βρήκε σήμερα την οριστική του λύση.
Η Ύδρα τώρα αλλά και στο μέλλον θα υδρεύεται μόνο με νερό αφαλάτωσης.
Τέλος τα υδροφόρα πλοία, τέλος το κακής ποιότητας νερό.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον συμπατριώτη και φίλο, Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους που ασχολήθηκαν αμέτρητες ώρες με το έργο, κ.κ Αναστάσιο Σωτηρόπουλο και Ιωάννη Παστό, τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και όλους όσοι εργάζονται σε αυτές, τους ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους του Δήμου και ιδιαίτερα τον κ. Δαμιανό Μπάμπο, για τις πολύτιμες γνώσεις που κατέθεσαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.  Χωρίς την αγάπη όλων τους το έργο αυτό, έργο ζωής για την μοναδική μας Ύδρα, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί τόσο γρήγορα και τόσο τέλεια.
Ευχαριστίες πολλές και στην Εταιρία ΤΕΜΑΚ Α.Ε., για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία μας, ικανό δείγμα και το μέλλον.
Τέλος είμαι απόλυτα σίγουρος, πως η ολοκλήρωση του πρώτου από τα μεγάλα έργα υποδομής που είχαμε θέσει ως στόχο μας πριν 3,5 χρόνια, θα δώσει την ώθηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας στις προκλήσεις του μέλλοντος».



Από τον Δήμο Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: