Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης

πηγή: hydranews.gr

Πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ (Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014), τα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης στην περιοχή Μανδράκι της Ύδρας, που βρίσκετε το εργοστάσιο της Αφαλάτωσης.
Στην τελετή εγκαινίων παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός μετά του Ιερού Κλήρου της Ύδρας,  ο Υπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δ. Κατσικάρης, οι Στρατιωτικές Αρχές της Ύδρας, ο νεοεκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ . Π. Χατζηπέρος,  ο Πρόεδρος της ΤΕΜΑΚ  Α.Ε. κ. Η. Μητσόπουλος, ο Ακαδημαϊκός κ. Π. Τέτσης, οι Αντιδήμαρχοι Ύδρας,  δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας,  ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ Θ. Σαίτης, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης,  νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, και εκατοντάδες κόσμου που είχαν κατακλύσει την περιοχή.
Μετά την τέλεση του Αγιασμού από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό  και του σεβαστούς Ιερείς της Ύδρας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης και μιλώντας για το έργο της Αφαλάτωσης τόνισε ότι “η μονάδα αφαλάτωσης της  Ύδρας οδηγός για την επίλυση του   προβλήματος της υδροδότησης νησιών και παράκτιων περιοχών”.  Στην συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της ΤΕΜΑΚ Α.Ε. κ. Η. Μητσόπουλος που αναφέρθηκε στο ιστορικό της της Μονάδας Αφαλάτωσης και της λύσης στο πρόβλημα του νησιού με την παροχή καθαρού και πόσιμου νερού στους κατοίκους του νησιού, κατόπιν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνης στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο χαρακτηριζοντάς το  σαν ένα Έργο ζωής για ολόκληρο το Νησί και ευχαρίστησε τις δημόσιες υπηρεσίες και όλους όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί η Μονάδα Αφαλάτωσης.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Ύδρας επέδωσε τιμητικές πλακέτες του Δήμου Ύδρας στον  Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη και τον Πρόεδρο της  ΤΕΜΑΚ  Α.Ε. κ. Η. Μητσόπουλο.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνη και τον  Υπουργό  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη.
Τελειώνοντας η εκδήλωση των εγκαινίων ο κόσμος περιηγήθηκε στους χώρους της Μονάδας Αφαλάτωσης και κατόπιν ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκόμενους.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: