Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η προτομή του Παύλου Φύσσα

πηγή: enallaktikos.gr

Σε φορτισμένο κλίμα αποκαλύφθηκε η προτομή του Παύλου Φύσσα. Παρόντες η οικογένεια και οι φίλοι του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. 

Στο σημείο βρέθηκε και ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, που επίσης δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες. 

Η προτομή του Παύλου Φύσσα στήθηκε στο σημείο της δολοφονίας του, όπου πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση.  Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος.

«Σε αυτό το σημείο ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό Παύλο «killah P» Φύσσα, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και της δικής του με μόνα όπλα τις ιδέες και τα ιδανικά του. Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά ... όρθιος σε δημόσια θέα», αναφέρεται πάνω στην προτομή.


«Μια τέτοια μέρα είναι ωραία / για να πεθάνεις όμορφα/ και όρθιος σε δημόσια θέα/ Με λένε Παύλο Φύσσα/ Από τον Πειραιά Έλληνας / Και ότι συνάδει αυτό / όχι μια σημαία...» Οι στίχοι από το τραγούδι του Παύλου Φύσσα «Ζόρια», έχουν γραφτεί στο πίσω μέρος της προτομής.

H μητέρα του Παύλου Φύσσα άφησε λουλούδια στο μνημείο λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας ευχαριστώ που ήρθες σε μας». Ο πατέρας του δολοφονηθέντα ανέφερε ότι «ειμαστε εδω για να σταματήσουμε τον φασισμό και οτι τον γεννά ο Παυλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: