Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ

πηγή: TVXS

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) Ανδριανός Μιχάλαρος μετά και τη νέα αποστολή των διορθωμένων εκκαθαριστικών που έλαβαν οι επιχειρήσεις, οι βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΒΕΠ, σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ έναν επιπλέον «άδικο» φόρο που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα και δεν ανταπεξέρχεται στην πραγματικότητα των αξιών των ακινήτων κάθε είδους.

«Ο κατασκευαστικός κλάδος και οι γύρω από αυτόν δραστηριότητες βρίσκονται σε καθίζηση με αποτέλεσμα λογιστικά να χαρακτηρίζονται… μεγάλες οι επιχειρήσεις, που έχουν δει τον κύκλο εργασιών τους μειωμένο κατά 50% και πλέον τα τελευταία πέντε χρόνια», σημειώνει.
«Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν να πληρώσουν αυτή τη φορολογία και οι δόσεις θα πρέπει να ξεπεράσουν για το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεών τους τις 100 χωρίς, όμως τη στέρηση φορολογικής ενημερότητας εφόσον οι επιχειρήσεις εντάσσονται στη σχετική ρύθμιση» , προσθέτει.
Τέλος, επισημαίνει ότι  «η πολλαπλή φορολόγηση αποτελεί αντικίνητρο για τον Έλληνα επιχειρηματία την ώρα που σε γειτονικές βαλκανικές χώρες η φορολογία είναι πάρα πολύ χαμηλή και αποτελεί πόλο έλξης και πεδίο επενδύσεων της ελληνικής μεταποίησης και βιοτεχνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: