Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Μουσική Συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ι.Α.Μ.Υ.

Μουσική Συναυλία “Τα Καράβια του Νότου” με δύο σημαντικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ι.Α.Μ.Υ.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΥΔΡΑΣ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας    Νίκος Πορτοκάλογλου

“Τα Καράβια του Νότου”

Παρασκευή  7 Ιουνίου 2019 , Ύδρα


 

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας γιορτάζοντας δύο σημαντικούς επετειακούς σταθμούς των υπηρεσιών τους, τα 100 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του (το ΙΑΜΥ 1919-2019) και την αποφοίτηση των τεταρτοετών σπουδαστών, αυριανών πλοιάρχων του Ε.Ν. (η ΑΕΝ Ύδρας), διοργάνωσαν και προσφέρουν στο κοινό των Υδραίων και φιλυδραίων αλλά και στους πολυπληθείς επισκέπτες του νησιού, μεγάλη μουσική συναυλία με δύο σημαντικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου την προσεχή Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019 στις 9 το βράδυ.
Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου διαγράφοντας μια θριαμβευτική τροχιά εμφανίσεων από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα.
Η παράσταση αυτή, με τίτλο «Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά», ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.
Εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή πολλών εκλεκτών καλεσμένων, τραγουδοποιών και ερμηνευτών και κέρδισε επάξια τον τίτλο του σχήματος της χρονιάς.
Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.
Από την δεκαετία του ‘90-που συνεχίζουν πια μόνοι τους-μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.
Αποχαιρετώντας τον μαγικό αυτό χειμώνα, εκτός από την μεγάλη τους περιοδεία σε θέατρα και γήπεδα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσουν και ένα ιδιαίτερο unplugged πρόγραμμα για επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους.
Ο Λαυρέντης και ο Νίκος με τις ακουστικές τους κιθάρες, συνοδευόμενοι από τέσσερις μουσικούς, ζωντανεύουν τις ακουστικές εκδοχές των ηλεκτρονικών τους τραγουδιών δημιουργώντας μια μοναδική παρεΐστικη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.
Σας καλούμε να τους απολαύσετε στην μαγική ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας… 
Συμμετέχει:
ο Steve Tesser  κιθάρα, τραγούδι
Μαζί τους οι :
Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά
Τον ήχο  έχουν επιμεληθεί : Γιώργος Καραγιαννίδης  / Άκης Πασχαλάκης
Οργάνωση παραγωγής :
Metrolive Productions  info@metrolive.gr
360ο Entertaiment   360entertainment.gr@gmail.com
Διοργάνωση : Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας & Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας
Χώρος Διεξαγωγής: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας
Ώρα έναρξης : 21.00
Είσοδος Ελεύθερη !
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αδαμοπούλου Δήμητρα 6947360580

Δεν υπάρχουν σχόλια: