Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

COVID-19 - Έντονος διαδικτυακός "διάλογος"  δήμαρχου Ύδρας και πρώην δήμαρχου Ύδρας για την καραντίνα στην Ύδρα.

 
 
Φίλες και φίλοι ,
Μέχρι σήμερα στο νησί μας τα έχουμε πάει πολύ καλά με το θέμα του κορονοϊού. Τώρα όμως που υπαρχουν τα γεγονότα στο Κρανίδι πρέπει να παρουμε τα μέτρα μας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με τη υγεία μας και τη καλή φημη του νησιού μας, ενός μοναδικού τουριστικού προορισμού.
Κάποιοι υπογράφουν χαρτιά να έρχονται εργάτες από το Μετόχι, από χθες όμως αυτό απαγορεύεται !
Όποιος όμως έρχεται πρέπει να μένει καραντίνα. Καλούνται λοιπόν οι τοπικές αρχές να λάβουν τα μέτρα τους ! Η υγεία των Υδραίων είναι πάνω από τα συμφέροντα του γνωστού εργολάβου!!!
 

Απάντηση σε όσα ψευδώς και συκοφαντικά διαδίδει ο κ. Αναστόπουλος διασπείροντας πανικό και φόβο.
Σύμφωνα με τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, για τους περιορισμούς κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, κάθε εργολήπτρια εταιρεία η οποία υλοποιεί έργα υποδομής όπως λιμενικά έργα, έχει το δικαίωμα να μετακινεί το τεχνικό προσωπικό της προς την περιοχή στην οποία εκτελούνται τα έργα.
Ακόμα και για την περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας δεν ισχύει απαγόρευση μετακίνησης για εργαζομένους που κατευθύνονται προς την εργασία τους.
Όσον αφορά το Λιμενικό έργο που αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται στο κεντρικό λιμάνι της Ύδρας σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
1) Κανένας από τους απασχολούμενους σε αυτό το έργο δεν διαμένει στο Δήμο Ερμιονίδας (Ερμιόνη, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι).
2) Όλοι οι απασχολούμενοι παραμένουν στο Νησί μας και δεν πραγματοποιούν καθημερινές μετακινήσεις μέσω Μετοχίου.
3) Ζητήθηκε από όλους τους απασχολούμενους σε αυτό το έργο και δέχθηκαν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι , να κάνουν το τεστ για τον ιό Covid19. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Κανένας εξ’ αυτών δεν είναι φορέας του ιού.
4) Ο ‘’Γνωστός Εργολάβος΄΄ στον οποίο αναφέρεται ο κ. Αναστόπουλος έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος έργων στο Νησί μας ύστερα από νόμιμη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς με όρους οι οποίοι τέθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία και επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής. Το συγκεκριμένο έργο μάλιστα το ανέλαβε όταν ο αρχικός ανάδοχος δήλωσε ‘’Αδυναμία εκτέλεσης του‘’ και το εγκατέλειψε.
Το Νησί μας τροφοδοτείται κυρίως από την Ερμιόνη, ακόμα και ο ημερήσιος τύπος έρχεται στην Ύδρα μέσω Μετοχίου.
Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή έχουμε ζητήσει από όλους τους συμπατριώτες μας, που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον νευραλγικό κλάδο και ειδικά από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα κρούσματα Κορονοϊού σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Ο κ. Αναστόπουλος έχει τεθεί σε ‘’ Γενική Καραντίνα’’ από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δηλαδή δεν έχει δικαίωμα, μέχρι νεωτέρας, να συμμετέχει ακόμα και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί είναι βασικός κατηγορούμενος σε υπόθεση στη οποία διερευνάται η απώλεια από τα ταμεία του Δήμου Ύδρας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Τον καλώ λοιπόν να ασχοληθεί με αυτό το σοβαρό θέμα γιατί όλοι μας θέλουμε να μάθουμε τι έγιναν αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του Ιστορικού Δήμου μας και να σταματήσει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων γιατί θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.


Η Aνταπάντηση του Πρώην Δήμαρχο Ύδρας κ. Κ. Γ. Αναστόπουλου:

 «Σήμερα σε μια δύσκολη μέρα για το νησί μας ο κύριος Δήμαρχος μου επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν σε Δήμαρχο Ύδρας άδικα και συκοφαντικά και βέβαια θα απευθυνθώ στη δικαιοσύνη!
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι εγώ δεν ασχολούμαι με συκοφάντες και πολιτικάντηδες. Η αλήθεια είναι μια και την γνωρίζουν όλοι οι Υδραίοι, η Ύδρα έχει πολλούς οικοδόμους που θα μπορούσαν να δουλέψουν στα δημοτικά έργα! Φυσικά σταμάτησε από προχθές η μεταφορά των εργατών στο Δήμο Ερμιονίδας καθώς ολόκληρος ο Δήμος είναι σε καραντίνα και έτσι η επιστροφή τους στην Ύδρα θα ήταν αδύνατη. Ντροπή σας κύριε Δήμαρχε !
Επιτέλους ενημερώστε μας επισήμως τι έχει γίνει με τη νησίδα Άγιος Γεώργιος! Αυτό το θέμα απασχολεί το τόπο μας αυτές τις μέρες !
Οι Υδραίοι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια! Πείτε μας τι κάνατε λάθος σχετικά μ αυτό το θέμα!!! Ασχοληθείτε με τους ανθρώπους που έχουν κλείσει οι δουλειές τους και αυτούς που έχουν ανάγκη!
Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες αφήστε την πολιτική αντιπαράθεση και βάλτε πρώτα απ’ όλα την Ύδρα και μετά το πολιτικό σας συμφέρον!!!!»
 
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Κ. Γ. Αναστόπουλος
Πρώην Δήμαρχος Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: