Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Οριστική λήξη του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στα καύσιμα στις 31/7


Γ. Πλακιωτάκης: Οριστική λήξη του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στα καύσιμα στις 31/7

Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου, και τον διευθυντή της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Μακρυβέλιο, συναντήθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου παρουσίασαν αναλυτικά τις παθογένειες του συστήματος της πιλοτικής εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στον κρίσιμο τομέα των καυσίμων.

Ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας για την οριστική λήξη του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στα καύσιμα στις 31/7/2020 και τόνισε ότι για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας είναι καθοριστική η συνεισφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ώστε να απεμπλακούν από το μέτρο οι πρατηριούχοι και να δοθεί η στήριξη απευθείας στον καταναλωτή νησιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, τα ζητήματα βιωσιμότητας του κλάδου και η ανάγκη ολοκληρωμένης παρέμβασης για τη διατήρηση της απασχόλησης στις επιχειρήσεις, ιδίως των νησιωτικών περιοχών, και της πορείας τους την επόμενη μέρα της πανδημίας του Cοvid-19.

Μπράβο κε Υπουργέ και εις ανώτερα.......Από την αρχή κληρονομήσατε αυτό το "αγκάθι" του Μεταφορικού Ισοδύναμου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το χωνέψατε γιατί απευθύνεται στο σύνολο των ανθρώπων και των κατοίκων των νησιών και όχι μόνο στους λίγους και ισχυρούς, αρχίσατε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τώρα αρχίζει η κατάργηση του από τα καύσιμα.....Θα μείνετε σίγουρα στην ιστορία......!!!!!!!!!!!

 Νεκτάριος Σαντορινιός - Nectarios Santorinios
Από το καλό στο καλύτερο το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ καθυστερεί τις πληρωμές έως και 3 μήνες σε νησιώτες και νησιωτικές επιχειρήσεις και μετά παρουσιάζει τα χρεωστούμενα ως επιδότηση, τώρα θέλει να καταργήσει και την επιδότηση καυσίμων.
Σήμερα που απελευθερώνονται οι κρατικές ενισχύσεις και μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τη συσσώρευση χρηματοδοτήσεων αντί να το εκμεταλλευθούν θάβουν το μέτρο. Σε λίγο καιρό θα δούμε και πάλι την τιμή της βενζίνης στα μικρά νησιά στο 2 €.
Συνεπής νησιωτική πολιτική!!!!
Επιτελικό κράτος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: