Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Οι ανακοινώσεις Θεοχάρη: Δεν θα γίνονται τεστ για τον κορωνοϊό στους τουρίστες


Ανοίγουν από τις 15/6 οι πτήσεις προς το «Ελ. Βενιζέλος», από 1/7 προς τα άλλα αεροδρόμια της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Τουρισμού - Οι επισκέπτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα - Θα γίνονται μόνο δειγματοληπτικά τεστ
Με το σλόγκαν «Restart Tourism» παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό το απόγευμα της Τετάρτης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Βρούτση, Αδ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπ. Τουρσιμού:

- Οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.
- Πρώτο άνοιγμα του τουρισμού γίνεται στις 25 Μαΐου πλώρη με την απελευθέρωση του γιώτινγκ.
- 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, και τα κάμπινγκ/ κατασκηνώσεις.
- Νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία.
Για τις πτήσεις από εξωτερικό
- Το δεύτερο μέτωπο της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών από το εξωτερικό, με τον κ. Θεοχάρη να ανακοινώνει ότι από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, «αλλά από χώρες με καλά επιδημιολιογικά κριτήρια», και από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: