Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Λ. Τσιλίδης: Για τον τουρισμό χάνεται και ο Ιούλιος


Καμιά πώληση του τουριστικού προϊόντος δεν έχει ξεκινήσει και οι αριθμοί περί των ξένων τουριστών στη χώρα μας «είναι θεωρία», αφού ούτε τα αεροδρόμια έχουν ανοίξει, ούτε οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει τα δρομολόγια τους επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA).

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Τσιλίδης εξήγησε πως ουσιαστικά χάνεται και ο Ιούλιος και ακόμα δεν γνωρίζουν ούτε ποια ξενοδοχεία θα ανοίξουν συνεπώς πώληση δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν μπορούν να δώσουν ούτε σαφείς πληροφορίες για τον προορισμό, την περιοχή, το ταξίδι, την πτήση, τις μεταφορές και για το όνομα του ξενοδοχείου και τις προδιαγραφές του.
Ο κ. Τσιλίδης τόνισε την ανάγκη  λήψης μέτρων κάθετων και οριζόντιων και στη δική τους περίπτωση η πρώτη κατηγορία επαγγελματιών που πλήττεται είναι τα γραφεία ταξιδιών και μετά ακολουθούν αεροπορικές εταιρίες και ξενοδοχεία.
Εξήγησε ότι η ζημιά είναι τεράστια και φτάνει το 80% και πως απαιτείται σοβαρή χρηματοοικονομική στήριξη της δαπάνης του κόστους των απασχολούμενων.  «Εάν δεν έχεις έσοδα δεν μπορείς να πληρώσεις τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: