Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων των Νησιωτικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Περιφερειάρχη Αττικής


 Από  Δήμαρχο Ύδρας:

Από τη σημερινή (12/05/2020) συμμετοχή μου σε τηλεδιάσκεψη μαζί με τους συναδέλφους Δημάρχους των Νησιωτικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Μπόγρη.
Έθεσα το θέμα της ανεπαρκούς, λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ύδρας. Πρότεινα μεταξύ άλλων την επιδότηση και συμβατικού πλοίου για την εξυπηρέτηση της Ύδρας, την επιδότηση και της γραμμής Ύδρας –Ερμιόνης καθώς και την θερμομέτρηση των επιβατών κατά την επιβίβαση τους. Επισήμανα επίσης το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Λιμεναρχείου Ύδρας. 
Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η επιδότηση της υπάρχουσας ακτοπλοϊκής σύνδεσης ισχύει μέχρι το τέλος Μαΐου. Μετά από αυτό το διάστημα, και αν οι εξελίξεις με την πανδημία το επιτρέπουν, η πληρότητα στα πλοία που εξυπηρετούν και το Νησί μας θα φτάνει το 50%. 
Ευχάριστη είδηση, ως απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την μεταφορά ασθενών, ήταν η γνωστοποίηση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βαγγέλη Κυριαζόπουλο, ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σύντομα στην απόκτηση πλωτών ασθενοφόρων τα οποία θα εξυπηρετούν και το Νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: