Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρία εξω απο το Ι.Α.Μ.Υ

 Σε  ήρεμο κλίμα κινήθηκε η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν διάφοροι φορείς και κάτοικοι του νησιού μας με επικεφαλής τον Σύλλογο Υδραίων Επαγγελματιών και Άλλων Απασχολουμένων στις Οικοδομικές Εργασίες «ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ» και που σκοπό είχε να καταδείξει την αντίθεση των κατοίκων και των φορέων στις προσπάθειες ορισμένων αυτοπροσδιοριζόμενων «προστατών» του ιστορικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Ανάμεσά τους ξεχώρισαν ο Δήμαρχος κ. Αναστόπουλος, ο Αρχηγός της μειοψηφίας κ. Κοτρώνης, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ύδρας όλων των παρατάξεων, τα προεδρεία αλλά και όλα τα μέλη συλλόγων και φορέων του τόπου, μα και πλήθος απλών πολιτών οι οποίοι θέλησαν να δείξουν με τον τρόπο αυτό πως όπου χρειάζεται  παραμερίζεται η όποια διαφορά μπορεί να υπάρχει και ενώνονται όλοι μαζί στο κοινό συμφέρον.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του συλλόγου «ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ» μοίρασε ψήφισμα διαμαρτυρίας απ’ όλους τους φορείς, στους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, ανάμεσά στους οποίους ήταν ο ο Αντινομάρχης Υποδομών, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Τριανταφύλλου, -που εκπροσωπούσε τον Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα.- και  ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Τέλος και αφού διαπιστώθηκε από κοινού, από όλους τους φορείς, η επιτυχής έκβαση της κινητοποίησης αποφασίστηκε να πορευτούν όλοι μαζί προς το κέντρο του λιμανιού όπου και δόθηκε το τέλος της κινητοποίησης με την υπόσχεση ο αγώνας που ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο να είναι ο προπομπός για μεγαλύτερους και επιτυχέστερους αγώνες.

1 σχόλιο:

Panagiotis Rappas είπε...

Επιτέλους για πρώτη φορά έφυγα από την Ύδρα με μια μικρή ελπίδα ότι δεν έχουν όλα χαθεί.
Χαίρομαι που ξεκινάει από τους παλιούς, καλούς μου συναδέλφους τους οικοδόμους…