Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δραματικοί αριθμοί: Το 47% των Θεσσαλονικέων ζει με δανεικά


klisame_sinthima
Η έρευνα "Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου 2010"  που έγινε από την Palmos Analysis για λογαριασμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 800 επιχειρήσεων και 700 πολιτών καταδεικνύει ότι το ποσοστό των Θεσσαλονικέων πολιτών που "τρώνε" απ΄ τα έτοιμα ή παίρνουν δανεικά για να ζήσουν, αγγίζει το εξωπραγματικό  47% , καθώς ο μισθός και τα έσοδά τους δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δηλαδή 1 στους 2 πολίτες…
Το 36% των ερωτηθέντων Θεσσαλονικέων δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση «επιδεινώθηκε πολύ» το τελευταίο 12μηνο. Πάνω από τρεις στους δέκα (33%) προβλέπουν ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το 92% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν θεωρούν απίθανο να κάνουν σημαντικές αγορές το επόμενο διάστημα, όπως είναι η αγορά σπιτιού ή αυτοκινήτου.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος τόνισε ότι «πλησιάζουμε σε οριακές καταστάσεις». Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο τέλος του 2011 θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ότι οι αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα πιθανότατα θα ενταθούν κι ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας «δεν είναι κοντά».

Απο:www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: