Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη προτείνουν φορείς της αγοράς

 Ημερίδα ΕΒΕΠ, ΒΕΠ, ΕΕΠ

«Πράσινα» κονδύλια του ΕΣΠΑ προτείνουν για τη ΝΕΖ οι φορείς του Πειραιά
«Πράσινα» κονδύλια του ΕΣΠΑ προτείνουν για τη ΝΕΖ οι φορείς του Πειραιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ προτείνουν οι φορείς της αγοράς, όπως προέκυψε από ημερίδα που διοργάνωσαν μαζί με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς την Τρίτη.

Οι φορείς ζητούν αξιοποίηση κονδυλίων που αφορούν, μεταξύ των άλλων στρατηγικών και στην κατασκευή καινοτόμων οικολογικών λύσεων και πλωτών οικολογικών συστημάτων αφαλάτωσης από ναυπηγοεπισκευαστικές και άλλες βιομηχανικές μονάδες, καθώς επίσης και στην προοπτική κατασκευής πλωτών θαλάσσιων ενεργειακών συστημάτων.


Την παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποίησε ο Αθ.Βατίστας, ηλεκτρολόγος μηχανικός και ο Δρ Θ. Λίλας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην εκδήλωση συζητήθηκε το θέμα της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης που επικρατεί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση του κλάδου και απώλεια της τεχνογνωσίας) ενώ παράλληλα εξετάσθηκαν και τρόποι άρσης των χρονιζόντων προβλημάτων μέσω της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων που θα βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του κλάδου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απο:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: