Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πολιτική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Γιάννης Διαμαντίδης

Απο :www.tvxs.gr
Σε πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών προκειμένου να λυθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΘΥΝΑΛ, Γιάννη Διαμαντίδη.
Ο Γιάννης Διαμαντίδης τόνισε πως το υπουργείο σε μια ύστατη προσπάθεια ζήτησε από την ΠΝΟ την αναστολή της απεργίας για τρεις ημέρες έως ότου, υπογραφή, όπως υποστήριξε, η νέα συλλογική σύμβαση. Επισήμανε πως τα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις ενώ οι άλλες παραγωγικές τάξεις δέχονται χτυπήματα από τη συνεχιζόμενη απεργία.
Όπως υποστήριξε, η αδιαλλαξία των δυο πλευρών και οι επείγουσες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί δεν αφήνουν άλλο περιθώριο στην κυβέρνηση, η οποία για λόγους εθνικού συμφέροντος προχωρά στην πολιτική κινητοποίηση των ναυτεργατών.
Εν το μεταξύ, νωρίτερα η ΠΝΟ ανακοίνωσε νέα 48ωρη απεργία. Συγκεκριμένα, η νέα κινητοποίηση ξεκινούσε από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12. Η σχετική απόφαση ελήφθη με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά, αφού απέβη άκαρπη και η σημερινή συνάντηση του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων με τον γ.γ. της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απόστολο Βεντούρη. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συνέχιση της απεργίας για ακόμα 48 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: