Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την επιμήκυνση του δανείου

Απο: www.tvxs.gr
Για μνημόνιο διαρκείας με νέα πιο άγρια μέτρα κάνει λόγο το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικας σημαίνει «επιμήκυνση του βασανισμού του λαού στο κρεβάτι του Προκρούστη, που τον έχουν αλυσοδέσει κυβέρνηση - τοκογλύφοι - πλουτοκρατία». Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «ψεύτικο» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης και των συμμάχων της ότι το μνημόνιο είναι προσωρινό και έκτακτης ανάγκης.
Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος Ν. Παναγιωτόπουλου, κρίνει πως η παράταση της αποπληρωμής του χρέους είναι θετική, αρκεί να μην συνοδεύεται από συμφωνία για νέα επώδυνα μέτρα, προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι υπέρ και των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς και ότι είναι ο Αντώνης Σαμαράς εκείνος που παρότρυνε την κυβέρνηση να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.
Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο του ελληνικού χρέους ζητά ο ΛΑΟΣ. "Καμιά επιμήκυνση της αποπληρωμής δεν βοηθά αν δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο του δημόσιου χρέους της χώρας κι όχι μόνο αυτό προς την τρόικα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος.
"Η επιμήκυνση της παραμονής της Τρόικας στη χώρα μας θα σημάνει την παράταση της αντικοινωνικής και ταξικής πολιτικής που ήδη εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ" σημείωσε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού. Επιπλέον, έκρινε αναγκαία τη διαμόρφωση πανευρωπαϊκού μετώπου για την επαναδιαπραγμάτευση των χρεών των κρατών μελών της ευρωζώνης, "με όρους κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης".
"Δε βιαζόμαστε να δηλώσουμε ανακούφιση" σχολίασαν από την πλευρά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις, καθώς όπως τονίζουν, συνοδεύεται από αύξηση του επιτοκίου, δηλαδή από επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: