Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Διεκδικήστε τα 162 δισ. ευρώ που οφείλει η Γερμανία από την Κατοχή!

Απο: www.avgi.gr
Τεράστιες ιστορικές ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά και, πρωτίστως, στη σημερινή διότι δεν διεκδίκησαν από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ελλάδα τα κατοχικά στρατεύματα, καταλογίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν χθες σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
“Έχουν περάσει 66 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τη γερμανική Κατοχή και το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματά της παραμένει σε εκκρεμότητα” αναφέρει εισηγητικά η ερώτηση, συμπληρώνοντας πως “πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό, οικονομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα”.
Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους. Αναλυτικότερα, στις οφειλές περιλαμβάνονται: 7,100 δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, η εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, πλέον τους τόκους, η καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα και η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα.
“Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων αποκτά, σε συνθήκες τροϊκανής 'υποδούλωσης' και γερμανικής προκλητικότητας σε βάρος της χώρας μας, μια νέα εθνική, οικονομική και κοινωνική διάσταση”, τονίζουν οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, Θοδωρής Δρίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Βασίλης Μουλόπουλος κι έτσι ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν το συνολικό ύψος των χρεών βάσει και των τόκων, να εξηγήσουν γιατί δεν το διεκδικούν και να απαντήσουν αν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: