Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

Απο:ΑΥΓΗ

Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων και των εργαζομένων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου και των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται αύριο με παναττική τρίωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι.

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συνεχίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ταυτόχρονα και αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς: Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευµα πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόµενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδροµο και τραµ, ενώ µία ώρα µετά, στις 12 το µεσηµέρι, θα ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ για τέσσερις ώρες (έως τις 4 µ.µ.). Οι εργαζόµενοι στον προαστιακό θα κάνουν νέα 24ωρη απεργία.

Την Τετάρτη, ηµέρα ψήφισης του προϋπολογισµού, οι εργαζόµενοι σε όλα τα µέσα µαζικής µεταφοράς - συµπεριλαµβανοµένου του προαστιακού - θα τραβήξουν και πάλι χειρόφρενο για 24 ώρες. Την ίδια µέρα οι εργαζόµενοι σε όλες τις εταιρείες συγκοινωνιών θα πραγµατοποιήσουν νέο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υποδοµών στον Χολαργό. Στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της Α∆Ε∆Υµε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το µεσηµέρι συµµετέχουν και οι εργαζόµενοι στον ΟΣΕ.

Την Πέμπτη τα λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ μετρό - ΗΣΑΠ - τραμ και τρόλεϋ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως το τέλος.

Τέλος την Παρασκευή τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα ενώ τα υπόλιπα μέσα θα έχουν στάση εργασίας από τις 11 ώς τις 4 το απόγευμα.

Πετρόπουλος Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: