Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε» λέει η ΓΕΝΟΠ και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις

Κατάληψη από... αέρος

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 
Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Μάλίστα, οι εργαζόμενοι είχαν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που ανέφερε «εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».

Από τις 6 το απόγευμα οι εργαζόμενοι είχαν κλείσει την οδό Χαλκοκονδύλη, η οποία μετά από περίπου δύο ώρες δόθηκε στην κυκλοφορία.

Έξι εναερίτες της ΔΕΗ κατέβηκαν με σχοινιά από την ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα προσεχή 24ωρα, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε περαιτέρω μετοχοποίηση, ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση μάνατζμεντ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και ότι όλη η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει τη διαφωνία της με την περαιτέρω μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση του management της ΔΕΗ «γιατί εάν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω με μαθηματική ακρίβεια ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τρεις φορές πάνω την κιλοβατώρα».

Υποστηρίζει ότι «οι δομές της ΔΕΗ, τα ιδιοκτησιακά πάγια στοιχεία αλλά και οι παρεχόμενες εκτάσεις όπως ο υπόγειος πλούτος της, ο λιγνίτης και τα νερά στα φράγματά της, είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν μπορούν ούτε ως σκέψη να ενταχθούν στο σχέδιο πωλήσεων της κυβέρνησης».

Για την ηλεκτροδότηση των νησιών

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών από τουρκικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής, απάντησε: «Είναι δεδομένο ότι το ρεύμα στα νησιά παρέχεται από σταθμούς της ΔΕΗ, υπάρχει ωστόσο διαβούλευση για έναν κώδικα προμήθειας από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες όμως είναι δεδομένο ότι το ρεύμα που θα παίρνουν θα είναι και πάλι από ρεύμα της ΔΕΗ»

Ο κ.Πεταλωτής επεσήμανε ότι την απελευθέρωση ενέργειας δεν την ζητά η τρόικα, αλλά είναι ένα ζήτημα που μας αφορά ως χώρα και τόνισε ότι γι' αυτό γίνονται και πολύ προσεκτικά βήματα. «Άλλο αν τίθεται ως ζήτημα εξόδου από την κρίση» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ: IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: