Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Διευρύνεται το μέτωπο κατά της αύξησης των εισιτηρίων

Τις δυναμικές τους παρεμβάσεις κλιμακώνουν καθημερινά- και παρά τις κυβερνητικές απειλές και επιθέσεις- οι ακτιβιστές κατά της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων και της υποβάθμισης του δημόσιου - κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Χθες, σε περισσότερα από 30 σημεία στην Αττική πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από το Περιστέρι μέχρι την Ηλιούπολη και από το Μαρούσι και τα Βριλήσσια μέχρι τη Νίκαια και τον Πειραιά, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ανοιχτού Συντονισμού Επιβατών Αττικής και έκαναν πράξη το «δεν πληρώνω το χαράτσι», μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα εισιτήρια. Παράλληλα εκφράσθηκε η αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Δράσεις προγραμματίζονται επίσης για σήμερα και αύριο.
Από την άλλη πλευρά, έντονος είναι ο εκνευρισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την ανάπτυξη του κινήματος. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Χ. Τσιόκας δήλωσε πως "δεν πρόκειται για κίνημα, αλλά πρόκειται στην ουσία για απάτη", ενώ πρόσθεσε πως "θα προβλέψουμε ειδική ρύθμιση, η οποία πέρα από το πρόστιμο που θα επιβάλλει το οικονομικό, θα μετατρέψει το αδίκημα αυτό σε πλημμέλημα, διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση".

Στήριξη του "δεν πληρώνω" από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο μεταξύ η επιτροπή εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει προτάσεις στα συνδικάτα για ψηφίσματα αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ εξέφρασε τη στήριξη και τη συμμετοχή του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κινητοποιήσεις τους.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει πως "η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ, επιχειρεί με τη συκοφαντία και τον αυταρχισμό να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων, τη ματαίωση των αυξήσεων στα εισιτήρια και αλλού".
Τέλος, το ΙΝΚΑ υπογράμμισε ότι "δεν θα μας πείραζε καθόλου η γιγάντωση του κινήματος των πολιτών που δεν πληρώνουν" και χαρακτηρίζει "απόδειξη κρατικής αισχροκέρδειας" την αύξηση του εισιτηρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: