Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 9 Μαρτίου 2011   

                                                                                                         
Αγαπημένοι μας Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι της Ύδρας,

Αυτή η Δημοτική Αρχή, θα σας λέει πάντα την αλήθεια. Θα σας λέει μόνο αλήθειες και όχι αοριστίες και ψέματα, για να μπορεί να σας κοιτάζει στα μάτια.
Τις τελευταίες ημέρες το νησί αντιμετωπίζει μεταξύ των τόσων πολλών άλλων προβλημάτων, που μας άφησε η αδιαφορία και η ανικανότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής,  και το πρόβλημα της  καθαριότητας.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί ο Καλλικράτης δεν επιτρέπει πλέον την ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες !
Κυρίως όμως συμβαίνει, γιατί ο κ. Αναστόπουλος άφησε ανοχύρωτη την Ύδρα και  στο θέμα της καθαριότητας.
Γνώριζε πολύ καλά ότι την 1η Ιανουαρίου, ο Δήμος θα έπρεπε να έχει μόνιμο προσωπικό στον τομέα αυτό.  Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει επαρκές μόνιμο προσωπικό στο Δήμο μας. Το μόνιμο προσωπικό που όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε στο Δήμο για καθαριότητα, είναι μόνο 4 άτομα, τη στιγμή που οι περισσότεροι Δήμοι της Περιφέρειάς μας έχουν ήδη μεριμνήσει για το παραπάνω θέμα.
Ο κ. Αναστόπουλος είχε επιλέξει τις πελατειακές σχέσεις, σε όλους του τις ενέργειες που αφορούσαν τ ον επί σειρά ετών άτυχο Δήμο μας, είχε επιλέξει να κρατά σε ομηρία εργαζόμενους με τη μέθοδο των συμβάσεων και όχι της μονιμοποίησης.
Είχε επιλέξει ένα μοντέλο καθαριότητας που στηριζόταν στους εργολάβους και αυτό το πλήρωνε πολύ ακριβά ο Υδραϊκός Λαός.
Κάτι λιγότερο από 1.000.000 ευρώ το χρόνο !!
Είμαστε μια Δημοτική Αρχή με θητεία μόλις δύο μηνών. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μάχη με τα προβλήματα, να δώσουμε λύσεις. Γνωρίζαμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου μας, αλλά το χάος που παραλάβαμε, υπερβαίνει κάθε φαντασία.
Σύντομα θα μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό για να λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε. Έχουμε ήδη προβεί σε πολλές ενέργειες και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις.
Το μοναδικό νησί μας, πρέπει να βρει και πάλι τον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας. Όπως αξίζει στην Ύδρα ! Όπως αξίζει στους πολίτες της !
Στο διάστημα αυτό ας δείξουμε όλοι υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Ας δείξουμε την αγάπη μας για την Ύδρα.
Ας φροντίσουμε να την κρατήσουμε καθαρή.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους Δημότες, σε όλους τους Υδραίους, σε όλους τους αγαπητούς Φίλους της Ύδρας. Ζητάμε βοήθεια και συμπαράσταση, μέχρι να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που τόσο άδικα κληρονομήσαμε.
Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει και θα έχει, μια ισχυρή σχέση ειλικρίνειας με όλους εσάς, με όλους τους Δημότες και Φίλους της Ύδρας. Σας θέλει όλους  συμμέτοχους και όχι απλούς θεατές.
Αυτή η Δημοτική Αρχή προχωράει μαζί σας με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της Ύδρας μας.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας,



Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας


ΠΗΓΗ: www.ydra.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: