Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σε συμφωνία για την στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ήλθαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, σε μια πρώτη πράξη πολιτικής συναίνεσης και δη, στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, επικεφαλής της Eurobank Χρηματιστηριακής, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, επικεφαλής της Eurobank Χρηματιστηριακής και άλλοτε βασικός μέτοχος της εταιρείας συμβούλων Cantor AE, αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Πρόκειται για προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, στην οποία συναίνεσε και ο Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα, ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος φέρεται να συμμετέχει επίσης στο Δ.Σ. του Ταμείου, μετά από σχετική εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας.
Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόεδρος του Ταμείου θα είναι ο καθηγητής κ. Μιχ. Σταθόπουλος, κάτι που διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Επίσης, θέση μέλους στο ΔΣ φέρεται να διεκδικεί και ο συνεργάτης του ΙΟΒΕ κ. Γιάννης Πανιαγιωτίδης, ενώ στο Δ.Σ. του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα συμμετέχουν επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και δυο εκπρόσωποι από ευρωζώνη και Κομισιόν, οι οποίοι αναμένεται να οριστούν, δεν θα έχουν όμως δικαίωμα ψήφου.
Όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: ΣΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: