Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Γεμίσαν οι πλατείες «αγανάκτιση», κόσμος στο Σύνταγμα

Πιστοί στο πρώτο μεγάλο ραντεβού, μετά τη θερινή ανάπαυλα, είναι οι «αγανακτισμένοι» στις πλατείες της χώρας. Η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει κόσμο από τις επτά το απόγευμα, ενώ η αστυνομία κρατά διακριτική στάση.
Ανανεωμένοι και πιστοί στα γνωστά τους συνθήματα είναι οι "αγανακτισμένοι" πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Γενικά κυριαρχεί ηρεμία, παρά το πλήθος κόσμου που είναι συγκεντρωμένο, σύμπνοια και αγωνιστικότητα.
Οι σκηνές έχουν εξαφανιστεί αλλά τα πλακάτ παραμένουν στα ίδια σημεία. Γύρω στις 8 το απόγευμα ενώθηκαν με τους "αγανακτισμένους" φοιτητές από το πολυτεχνείο, το χημικό και το μαθηματικό οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία.
Γύρω από τους συγκεντρωμένους κυκλοφορούν πλέον και ομάδες περιφρούρησης οι οποίοι φορούν και διακριτικά αυτοκόλλητα που αναγράφουν "αλληλεγγύη-ειρήνη".  Μουσικές συντροφεύουν τους "αγανακτισμένους", οι οποίοι αυτή την ώρα  έχουν προγραμματίσει συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Την εμφάνισή της έκανε και μια ομάδα πρώτων βοηθειών της πλατείας Συντάγματος, η οποία φοράει κόκκινα μπλουζάκια με άσπρο σταυρό.
"Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια ημερομηνία, που μπορούμε να οικειοποιηθούμε αποδίδοντας της το πραγματικό νόημα, αυτό των λαϊκών αναγκών, διαχρονικά", αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος.  "Είναι μια ημερομηνία ορόσημο [...] η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια [...]τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων", σημειώνεται στο κείμενο.
Τίθεται ως στόχος η "ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτειακού και οικονομικού συστήματος", καθώς σύμφωνα με τη Λαϊκή Συνέλευση αποτελεί προαπαιτούμενο για την άμεση δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Η Λαϊκή Συνέλευση προειδοποιεί ότι δεν θέλει στο κίνημα των "αγανακτισμένων" αντιπροσώπους, "διότι εξορισμού αλλά και ειδικά σε αυτές τις πολιτειακές δομές και το οικονομικό σύστημα θα διαφθείρονται, θα αποκόπτονται από το λαό, θα τον προδίδουν". Αντιθέτως, υπογραμμίζει ότι "θέλουμε να αποφασίζουμε συλλογικά, εμείς για εμάς. Επιδιώκουμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας".

πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: