Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ραντεβού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


jpg.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές και οι αγανακτισμένοι στο μεγάλο ραντεβού του Σαββάτου 10/6 αντιδρώντας στα ολοένα και αυξανόμενα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγούν στην κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην δραματική μείωση των εισοδημάτων. Παρά τις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις το σημείο όπου θα συναντηθούν όλοι οι διαδηλωτές είναι αυτό της πλατείας της ΧΑΝΘ και του συνεδριακού κέντρου Ι. Βελλίδης όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ , το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ θα συγκεντρωθούν στις 6.00 στο άγαλμα Βενιζέλου απ`όπου θα ξεκινήσουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο. Στην ανακοίνωσή τους η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τονίζουν ότι «το μνημόνιο και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας, αλλά και το λεγόμενο «Σύμφωνο για το ευρώ», αποτελούν την πλέον καταστροφική συνταγή για τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες και την πλέον αδιέξοδη πολιτική για την οικονομία και την έξοδο από την ύφεση, την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες»
Ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει προσυγκέντρωση 5:30 μ.μ. στην συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου απ`όπου και θα ακολουθήσει την πορεία των συνδικάτων. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού στις 6:30 στην πλατεία Αριστοτέλους απ`όπου και θα ξεκινήσει πορεία στο κέντρο της πόλης κατευθυνόμενοι και αυτοί προς την ΧΑΝΘ. Το ΚΚΕ μιλά για συντονισμένη δράση ώστε να παρεμποδιστεί  η εφαρμογή των κυβερνητικών οικονομικών μέτρων, που όπως προβλέπει ο Περισσός, το βάθεμα της οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο θα συνεπάγεται νέα σκληρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμια σωματεία και οι «Αυτόνομοι μετανάστες και πρόσφυγες» θα συναντηθούν στις 6μ.μ. στην Καμάρα και θα ακολουθήσουν πορεία προς τον Λευκό Πύργο προκειμένου να ενωθούν με τους αγανακτισμένους. Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων δεν έχει αποφασίσει σημείο συνάντησης και έτσι καλεί τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί συμμετέχοντας στην πορεία και την συγκέντρωση έξω από Βελλίδειο. Οι σύλλογοι των φοιτητών καλούν σε προσυγκέντρωση την ίδια ώρα στο Πολυτεχνείο απ`όπου και θα κατευθυνθούν στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων.
Οι αγανακτισμένοι από την πλευρά τους έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό στις 3μ.μ. σε τρία σημεία γύρω από το συνεδριακού κέντρο Βελλίδης:  στο Λευκό Πύργο στο 424 και στην Βασιλέως Γεωργίου στο κτίριο Πορσκόπων και στη συνέχεια σε συγκέντρωση στις 6μ.μ. στον Λευκό Πύργο. Οι αγανακτισμένοι καλούν όλους τους πολίτες να επιφυλάξουν στον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο την υποδοχή που τους αξίζει με μία μόνο φράση: «Έίστε ανεπιθύμητοι». Οι αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου καλούν επίσης και όσους δεν μπορέσουν τελικά να βρεθούν την κρίσιμη μέρα στην Θεσσαλονίκη να δώσουν το παρών στις δικές τους πλατείες και με ειρηνικές πορείες να προβούν σε συμβολικές καταλήψεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Στα κάλεσμα των αγανακτισμένων στον Λευκό Πύργο θα ανταποκριθούν επίσης η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΟΤΑ και κινήσεις πολιτών από τις δυτικές συνοικίες, την Τούμπα και το Ωραιοκάστρο.

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: