Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

«GOLDEN BOYS» ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΔΗΜΟΥΣ



Τα «golden boys» ζουν και βασιλεύουν στις δημοτικές επιχειρήσεις και παίρνουν, ακόμα και σε δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» ή στο «πορτοκαλί», σε χρεοκοπία ή στα όρια της χρεοκοπίας δηλαδή, «golden μισθούς». Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από την προσπάθεια αποτύπωσης -για πρώτη φορά- του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων στις δημοτικές επιχειρήσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει της κατάρτισης του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου. Από τους 325 δήμους της χώρας, τα σχετικά στοιχεία έστειλαν οι 165, και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- οι ΟΤΑ που δε συμμορφώθηκαν με τις εντολές του υπουργείου θα υποστούν κυρώσεις. Το, δε, υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν παλαιότερο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, θα επιβάλλει πλαφόν στις αμοιβές των δημοτικών υπαλλήλων.


Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
- Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΠΕ.
- Άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΤΕ.
- Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΔΕ.
- Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΥΕ.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, πρόκειται για ένα ασφαλές δείγμα (άνω του 50%), καθώς στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 δήμους.
Οι 10 υψηλότερες αμοιβές υπαλλήλων ανά κλάδο εκπαίδευσης για το 2010
Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου «κόκκινος» δήμος αμείβει εργάτημε 56.703,89 ευρώ, στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης επίσης «κόκκινος» δήμος αμείβει εργάτη με 43.088,65 ευρώ, στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας «πορτοκαλής» δήμος δίνει σε μηχανολόγο μηχανικό με 83.767,13, στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας «πορτοκαλής» δήμος μισθοδοτεί γενικό διευθυντή με 78.947,70 κτλ.
Στοιχεία ανά κλάδο εργαζομένων
Γενικά στοιχεία
Όπως προαναφέρθη, τα στοιχεία προέρχονται από τις απαντήσεις που έστειλαν οι υπηρεσίες των δήμων ηλεκτρονικά σε συνέχεια σχετικών επιστολών του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αφορούν σε επιχειρήσεις από 165 δήμους από το σύνολο 325 δήμων. Από τους 325 Δήμους, οι 95 δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ οι 230 δήμοι ανταποκρίθηκαν.
Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Από τους 230 Δήμους οι 44 δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.
Δήμοι που δεν απέστειλαν μισθολογικά στοιχεία
Αγίου Ευστρατίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγράφων, Άκτιου-Βόνιτσας, Αλμυρού, Αμάριου, Αμοργού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Άνδρου, Αντιπάρου, Αργιθέας, Αριστοτέλη, Αρριανών, Αρταίων, Βέλου-Βόχας, Βισαλτίας, Βορείων Τζουμέρκων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γορτυνίας, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Δυτικής Αχαΐας, Ελευσίνας, Εορδαίας, Ερυμάνθου, Ευρώτα, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζωγράφου, Θάσου, Θερμαϊκού, Θέρμου, Ιάσμου, Ιητών, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καισαριανής, Καντάνου-Σέλινου, Καρπενησίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κιμώλου, Κόνιτσας, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μεγίστης, Μετσόβου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Νικολάου Σκουφά, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παξών, Παπάγου-Χολαργού, Πάργας, Περάματος, Περιστερίου, Πύλης, Πύργου, Πωγωνίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Ρήγα Φερραίου, Σαλαμίνας, Σερβίων-Βελβεντού, Σερίφου, Σίφνου, Σκιάθου, Σκύρου, Στυλίδας, Σύμης, Τανάγρας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φλώρινας, Φυλής, Χαλκηδόνος, Χάλκης, Χίου, Ωραιοκάστρου, Ωρωπού.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ντίνος Ρόβλιας, «τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο θα υπάρξει και συνεννόηση για το θέμα των δήμων που δεν απέστειλαν στοιχεία».
για τους μισθούς που φτάνουν και περίπου τα 87.000 ευρώ, οι οποίοι δίδονται σε υπαλλήλους δημοτικών επιχειρήσεων (ακόμα και σε δήμους που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας), αλλά και για τις κυρώσεις στους δήμους εκείνους που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: