Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ"


Ύδρα 15 Νοεμβρίου 2011 

«Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, «Εξοικονόμηση νερού»    στους μαθητές των σχολείων της ΄Υδρας»

Εκαπιδευτικό πρόγραμμα του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ  ΄Υστερα από πρόσκληση του Δήμου μας, το στέλεχος του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ         κ. Στελλίνα Κουλουζάκη, επισκέφτηκε την ΄Υδρα. Την  Τετάρτη 9 και την Πέμπτη     10 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποίησε παρουσιάσεις σε σχολεία του νησιού μας, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών, αλλά και την ενημέρωσή τους για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση νερού: ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές σχολείων».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για  τον περιορισμό της σπατάλης του νερού στο σχολείο και το σπίτι, τους μαθαίνει να εκτιμούν την αξία του για τη δική μας ζωή, αλλά και των άλλων ειδών του πλανήτη, ιδιαίτερα σήμερα που το κλίμα αλλάζει και επηρεάζει και τα αποθέματα νερού.
 
Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και στο Γυμνάσιο ΄Υδρας, όπου οι  μαθητές,    οι οποίοι ήταν αρκετά ενημερωμένοι αλλά και ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, υποσχέθηκαν να κάνουν πράξη όσα  άκουσαν, αλλά και να τα διαδώσουν σε συγγενείς και φίλους, ώστε να διατηρηθεί το όμορφο νησί της ΄Υδρας καθαρό.
                                                               Από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: