Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ε.Ε. να διασφαλίσει την ακτοπλοΐα των μικρών νησιών»

πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τον επανασχεδιασμό του μεταφορικού ακτοπλοϊκού χάρτη της νησιωτικής Ελλάδας και τη δημιουργία ενός εθνικού φορέα μεταφορών για όλη τη χώρα ζητεί το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Εθνικό φορέα μεταφορών ζητάει το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών Εθνικό φορέα μεταφορών ζητάει το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών Ο πρόεδρος του Δικτύου Ελ. Κεχαγιόγλου και ο αντιδήμαρχος Σπετσών Σ. Φαρδέλλος σε πρόσφατη επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση να περιφρουρήσει τα δικαιώματα πρόσβασης στα μικρά νησιά κάθε Ευρωπαίου πολίτη, αλλά πολύ περισσότερο των μόνιμων κατοίκων των νησιών αυτών.
«Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε τα μικρά νησιά μας να ζουν ως κοινωνίες 360 ημερών το χρόνο, να διατηρήσουμε τη ζωή πάνω σε αυτά και μέσα από 'κεί να έλθει και η ανάπτυξη των νησιών μας, σεβόμενοι απόλυτα τη φέρουσα ικανότητα και τη φυσιογνωμία του κάθε νησιού, τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να περιφρουρήσει τα ελάχιστα δικαιώματα πρόσβασης των μικρονησιωτών τους σε κάθε νησί με το εμπορικό κέντρο-πρωτεύουσα του κάθε νομού» υπογράμμισαν οι Ε. Κεχαγιόγλου και Σ. Φαρδέλλος καταθέτοντας το αίτημά τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημείωσαν επίσης ότι πρέπει να περιφρουρηθούν βασικά δικαιώματα όπως η τακτική καθημερινή, ασφαλής, φτηνή και σύντομη συγκοινωνία, η οποία πρέπει να τεθεί και ως πρώτος αναγκαίος στόχος της διατήρησης της ζωής στα μικρά νησιά.
«Δίχως ασφαλή, τακτική, φτηνή και ικανοποιητική συγκοινωνία δεν μπορούμε να έχουμε στο νησί ούτε γιατρό ούτε δάσκαλους ούτε επιχειρηματική ανάπτυξη ούτε καν ζωή» προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: