Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΓΙΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ


Τα  καρνάγια των Σπετσών πρέπει να σωθούν και θα σωθούν. 

Εμείς η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΝΑΓΙΩΝ» μπαίνουμε μπροστάρηδες σε αυτό τον αγώνα για τη διάσωση των ιστορικών μας καρνάγιων και καλούμε όλους τους Σπετσιώτες, γυναίκες, άντρες, νέους παιδιά,   να υπογράψουν αυτό το κείμενο συλλογής υπογραφών το οποίο θα συνοδέψει ένα υπόμνημα που θα υποβάλουμε προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.
Τα καρνάγια μας αποτελούν μέρος της   ιστορίας  μας, της ταυτότητας  μας, της συλλογικής μας συνείδησης, αλλά και μέρος της ιστορίας της ταυτότητας και της συλλογικής συνείδησης ολόκληρης της χώρας.
Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια και καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει διαφανεί που να  κατοχυρώνει τη  λειτουργία των καρνάγιων παρά το τα ταξίματα των πολιτικών και των κυβερνήσεων. Σαν να μην έφθανε αυτό σε όποια υπηρεσία και αν απευθυνθούν οι καραβομαραγκοί μας,  ακόμα και για πληροφορίες ή για διαδικαστικά  θέματα αντιμετωπίζονται  με απαράδεκτο τρόπο.
Τα σπετσιώτικα  καρνάγια  έχουν συμβάλλει στην εθνική ανεξαρτησία και στη συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους  με τη ναυπήγηση δεκάδων πλοίων κατά την επανάσταση του 1821. Ρωτάμε λοιπόν: σβήνεται αυτό, ξεχνιέται αυτό;;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Τα σπετσιώτικα καρνάγια δεν θα κλείσουν, δεν θα περάσουν στο περιθώριο, θα μείνουν εκεί στις θέσεις τους ζωντανά, περήφανα και για τις μελλοντικές γενιές. Δεν θα το επιτρέψουμε. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΝΑΓΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: