Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

κατά...Καημένη Ιστορία...

του Θανάση  Καρτερού
πηγή: ΑΥΓΗ 
Ουδεμία αντίρρηση ότι έγραψε ιστορία κι ο Παπαδήμος, που χαρακτήρισε ιστορική τη χτεσινή απόφαση του Eurogroup. 
Έτσι είναι αν έτσι νομίζει.
Στο κάτω-κάτω τον τελευταίο καιρό μπορεί να μην έχουμε να φάμε, αλλά από ιστορικές αποφάσεις να φαν κι οι κότες. Ο Παπανδρέου έγραψε ιστορία με το πρώτο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τη συμφωνία-πρόγονο της χτεσινής, ο Σαμαράς έγραψε ιστορία διαγράφοντας πρώτα όσους ψήφισαν και ύστερα όσους καταψήφισαν την πολιτική των Μνημονίων, ο Παπαδήμος στο πηγάδι κατούρησε;
Θέλει μια διόρθωση όμως η ιστορική του διαπίστωση, γιατί ως τραπεζίτης νομίζει ότι ιστορία γράφουν τα ευρώ -έστω και δανεικά- ή τα "κουρέματα".
Ε, πρέπει να τον διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι έτσι.
Θα γραφτεί βέβαια στις δέλτους της ιστορίας ως ο πρώτος τραπεζίτης που διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος -συγνώμη, πρωθυπουργός- μιας χώρας. Αλλά όσον αφορά στις αποφάσεις του Eurogroup, η Ιστορία θα τον θυμάται ως τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ο οποίος επιβεβαίωσε την αγαπημένη εφημερίδα κάθε τραπεζίτη -τους "Financial Times"- που έγραψαν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται στην πρώτη αποικία της Ευρωζώνης.
Και δικαίως. Θα έχουμε τώρα μόνιμο κλιμάκιο της τρόικας το οποίο θα ασκεί αυστηρή επιτήρηση - το νέο όνομα της επιτροπείας.
Θα έχουμε πρόβλεψη συνταγματική ότι οι δανειστές και οι τοκογλύφοι έρχονται πριν από την υγεία, την παιδεία, τους άνεργους, τον ελληνικό λαό εν γένει - πρώτα θα πληρώνονται αυτοί και ύστερα με ό,τι περισσεύει θα βολευόμαστε εμείς.
Θα έχουμε χωριστό λογαριασμό στον οποίο θα μπαίνουν τα δανεικά - εμείς θα πληρώνουμε τα τοκοχρεωλύσια, αλλά άλλοι θα τα διαχειρίζονται.
Θα έχουμε και το αγγλικό δίκαιο μπάστακα.
Τι άλλο μας χρειάζεται για να δηλωθούμε αποικία; 
Και μάλιστα με συμφωνία των δύο κομμάτων εξουσίας - της αποικίας;
Με τις ψήφους των δύο τρίτων του κοινοβουλίου - της αποικίας; 
Και με πρωθυπουργό αφοσιωμένο στις ιδέες - της αποικίας; 
Το μόνο που απομένει, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι να στηρίξει την απόφαση η κοινωνία - της αποικίας. 
Δεν διευκρίνισε όμως αν ζητούν αυτή τη στήριξη με το αγγλικό δίκαιο. Ή με το ελληνικό, που επιμένει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: