Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα

Πολίτες είναι συγκεντρωμένοι από νωρίς  στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο...77χρονος αυτόχειρας, συνταξιούχος φαρμακοποιός.
Οι συγκεντρωμένοι αφήνουν λουλούδια στο σημείο και φώναζουν συνθήματα όπως "Φτάνει πια" και "ποιος θα είναι ο επόμενος", καθώς και "αυτό δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία".

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπου πλήθος κόσμου καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα, το πρωί της Τετάρτης, καταμεσής της πλατείας Συντάγματος. Ο ηλικιωμένος έβαλε τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς.
Σε ανακοίνωση του κινήματος των «Αγανακτισμένων», που αναρτήθηκε στο Facebook, επισημαίνεται: «Ειρηνικά και ενωμένοι, χωρίς βία και διαχωρισμούς. Αποτίουμαι  φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων. Δεν θα γίνουμε οι υποψήφιοι αυτόχειρες που θέλουν. Κανένας και καμία μόνοι τους ενάντια στην κρίση. Για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες θυσίες στο βωμό ενός άπληστου συστήματος. Για να πληρώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο».

πηγή: XΡONIKA
και TVXS


Δεν υπάρχουν σχόλια: