Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΕΣΗΕΑ: Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί


πηγή: .briefingnews.gr
Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το βάρβαρο τραμπουκισμό του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.
«Τα όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής δεν είναι απλά γραφικοί αλλά μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια της δημοκρατίας. Και δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί την υποστήριξη της, όπως η οργή ή η αντίδραση ή άλλες τέτοιες επιφάσεις που ακούστηκαν», επισημαίνει η Ένωση Συντακτών.

«Το αυγό του φιδιού έχει ήδη εκκολαφθεί, δεν μπορούμε να κρατάμε κλειστά τα μάτια μας», υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα που σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας, αλλά μία οργάνωση, η οποία αποτελείται από κοινούς τραμπούκους, που είναι έτοιμοι να χειροδικήσουν ακόμα και σε ζωντανή σύνδεση. Το γεγονός ότι ο δράστης της επίθεσης είναι ο ίδιος ο υπεύθυνος Τύπου της οργάνωσης, ενισχύει αυτή την πεποίθηση» σημειώνει η Ένωση συμπληρώνοντας: «Δεν πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα ή για μεμονωμένο περιστατικό. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί σχετικά, με την απόφαση 1167/2010. Σ’ αυτήν ρητά αναφέρεται ότι «ομάδα δέκα μελών της οργάνωσης με επικεφαλής τον υπαρχηγό της προέβη σε δολοφονική απόπειρα εναντίον αριστερού φοιτητή».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με συναίσθηση της ευθύνης που αναλογεί ΚΑΙ στους δημοσιογράφους, θα καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο με γνώμονα την υπεράσπιση του δικαιώματος της πληροφόρησης του ελληνικού λαού, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: