Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ευρωβαρόμετρο: Η οικονομική κατάσταση το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων


πηγή: TVXS
Η αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων (66%) σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Έλληνες είναι η ανεργία που απασχολεί έντονα το 57% των συμπολιτών μας και ακολουθεί το δημόσιο χρέος με 20%.


Το σύνολο των Ελλήνων, ποσοστό 100%, χαρακτηρίζουν «κακή» την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στη σχετική κατάταξη για την κατάσταση της οικονομίας ακολουθούν οι Ισπανοί με 99%, οι Πορτογάλοι με 97% και οι Ιρλανδοί με 96%.

Αντίθετα μόνο το 15% των Σουηδών και των Λουξεμβούργιων και το 21% των Γερμανών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της εθνικής τους οικονομίας είναι κακή. Σημειώνεται πως ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 77%.

Παράλληλα, το 78% των Πορτογάλων και το 77% των Ελλήνων και των Κυπρίων θεωρούν ότι «δεν έχουμε ακόμη δει τα χειρότερα» σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας. Ο μέσος όρος της ΕΕ σε αυτή την ερώτηση διαμορφώνεται στο 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: