Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιδημάρχου Ύδρας Γ. Παστού προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το Μετόχι


Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε ,κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία πολλών  συμπατριωτών μας , επισκεπτών, αλλά και την δική μου.

Συγκεκριμένα, όλοι έχουμε διαπιστώσει , ότι από της αρχές του μηνός Μαρτίου 2012, στην θέση Μετόχι,  σε όσα αυτοκίνητα ήταν  παρκαρισμένα, στον κεντρικό δρόμο , έμπροσθεν του κτίσματος παραπλεύρως  της εκκλησίας, αλλά και γενικά σε δημοτικό η δημόσιο δρόμο,  συμβαίνει το εξής:


Κάθε φορά που αναχωρεί ένα αυτοκίνητο, στην θέση του τοποθετείται πάσσαλος με μπετόν  και αλυσίδες , φυτεύονται δέντρα στη θέση του οχήματος, ή τοποθετούνται γλάστρες οι οποίες δεν μπορούν να μετακινηθούν έτσι ώστε να παρκάρει αυτοκίνητο. Και δεν μπορούν να μετακινηθούν γιατί κάτω από τις γλάστρες έχουν ανοιχτεί τρύπες στο μπετό και έχουν τοποθετηθεί σίδερα με σκοπό να μην μπορούν να μετακινηθούν οι γλάστρες. Η προσωπική εμπειρία που έζησα όταν έφτασα  στο Μετόχι πριν καιρό, με σκοπό να πάρω το αυτοκίνητό μου και να ταξιδέψω, ήταν η εξής:

Έκπληκτος διαπίστωσα ότι η δίοδος προς το όχημα μου, το οποίο επαναλαμβάνω ότι είχα παρκάρει σε ελεύθερο και ανοιχτό χώρο μαζί  με άλλα, ήταν  κλειστή ενώ είχαν τοποθετηθεί πάσσαλοι με αλυσίδες. Αντιλαμβάνεστε όλοι την σοβαρότητα του θέματος, αν χρειαζόταν για οποιοδήποτε λόγο να μετακινήσω  ΑΜΕΣΑ, το όχημά μου για οποιοδήποτε λόγο  υγείας, πυρκαγιάς κ.λ και εν αγνοία μου να υπήρχε λουκέτο στην πρόσβαση προς το αυτοκίνητο.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό προκαλεί την απορία όλων μας αλλά και την αγανάκτηση των ιδιοκτητών που επιθυμούν να παρκάρουν με δική τους ευθύνη το όχημά τους, στα προαναφερόμενα σημεία.

Με την σημερινή μου επιστολή – διαμαρτυρία, ελπίζω ότι όσοι ευθύνονται για τα παραπάνω, θα φροντίσουν άμεσα ώστε η κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους, να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αντίθετη περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώ ότι θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συνεχίζουν οι δημότες Ύδρας αλλά και οι επισκέπτες του τουριστικού μας Δήμου, να εξυπηρετούνται όπως παλιά.



Με τιμή

Γιάννης κ Παστός

Αντιδήμαρχος Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: