Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η κυβέρνηση για τα νέα μέτρα


πηγή: TVXS
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις επικείμενες μειώσεις στους μισθούς τους που προβλέπονται στο νέο πακέτο μέτρων πραγματοποιήσαν νοσοκομειακοί γιατροί και δικαστικοί, ενώ αιφνιδιαστική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη ΓΑΔΑ συνδικαλιστές αστυνομικοί, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών.  

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι δικαστικοί έξω από τον Άρειο Πάγο. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έστησαν έξω από τη ΓΑΔΑ δύο πανό που έγραφαν «οι δεσμεύσεις λησμονήθηκαν» και «όχι επιστροφή στις μαύρες ημέρες».
Σημειώνεται ότι για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί «ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 17:30».
Την Τετάρτη το απόγευμα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε σύσκεψη θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Εν τω μεταξύ, προς απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι δικαστικοί. Ήδη οι πανεπιστημιακοί, με σχετική πρόταση που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ την Τρίτη, καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αρχή την ερχόμενη Δευτέρα. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι προσανατολίζονται σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζουν και οι πρυτάνεις. Στο επίκεντρο της συνάντησης πέρα από τις περικοπές θα βρεθούν τα λειτουργικά προβλήματα των πανεπιστημίων, τα οποία προέκυψαν λόγω της υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, αλλά και η εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια μετά τις αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου και το ενδεχόμενο της κατάργησης των εντύπων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: