Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πορεία διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πόρου


πηγή: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Γράφει η  Λένα Μαρίνη

Όχι στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πόρου" έγραφε το πανό του Δήμου Πόρου με το οποίο ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας των συλλόγων, φορέων και πολιτών του Πόρου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου  και έδωσαν το δυναμικό τους παρών σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου το πρωί.

Οι συμμετέχοντες με πανό, λάβαρα και σημαίες ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Δημαρχείου και κατευθύνθηκαν προς το κτίριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ., ακολουθούμενοι από τους αυτοκινητιστές του Πόρου που με τα ταξί τους και τις κόρνες τους έκαναν αισθητή την παρουσία τους. 

Παράλληλα με την κινητοποίηση από στεριάς, πραγματοποιήθηκε και η θαλάσσια πορεία των επαγγελματιών λεμβούχων και αλιέων που με τα καπνογόνα και την μπουρού τους, προσέδωσαν μεγαλύτερη δυναμικότητα στην μαζική κινητοποίηση.

Τα πανό του Δήμου και των Συλλόγων αναρτήθηκαν στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Πόρου.  Εκεί, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, αφού ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και συμμετοχή τους τούς φορείς, τους Συλλόγους, τους επαγγελματίες, την Εκκλησία και τους απλούς πολίτες από τον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων είπε πως ο Δήμος Πόρου διεκδικεί δυναμικά την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Πόρου και ενημέρωσε για την απόφαση του Δ.Σ. να αναλάβει ο Δήμος τα λειτουργικά έξοδα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται.  Έκανε γνωστό πως σήμερα το απόγευμα οι Δήμαρχοι του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα για τις Δ.Ο.Υ. και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: