Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό νόμο προτείνει η κυβέρνηση

πηγή: topontiki.gr

 Μεγάλες ποινές που θα φτάνουν ακόμα και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ρατσιστική συμπεριφορά προτείνει η κυβέρνηση για να μειωθούν τα φαινόμενα ρατσισμού εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδος όσο και οι ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες δεσμεύουν απόλυτα τη χώρα μας, κρίνεται ωστόσο αναγκαίος ένας επιπλέον νόμος που θα έχει πλήρη εφαρμοστική ισχύ τόσο εκτός όσο και εντός του Κοινοβουλίου.
Ανάλογες ήταν οι προτροπές, πρόσφατα, από το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και από πολλά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα περιορίζει τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και νεοναζιστικών κομμάτων ή ομάδων.
Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα, προβλέπει από τρία μέχρι και έξι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ για όσους από πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου και διαδικτύου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκαλούν βιαιοπραγίες ή ωθούν σε βία εναντίον ομάδων και προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των ρατσιστών , όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής ενώ με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται και όσοι αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου αλλά και του φασισμού ναζισμού.
Αν σε τέτοιες πράξεις υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε θα κόβεται αυτόματα η κρατική χρηματοδότηση.
Επίσης, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όποιος βουλευτής αναφερθεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με φυλή, χρώμα, καταγωγή ή πλέξει το εγκώμιο των φασιστών, ή χρησιμοποιήσει σύμβολα των ναζιστών ή χαιρετήσει όπως αυτοί, θα αίρεται αυτομάτως η βουλευτική του ασυλία και θα οδηγείται στο δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :  1-ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία

 2-Ως την Παρασκευή έτοιμο για διαβούλευση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: