Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σε 2 μήνες η Ύδρα αποκτά το δικό της πυροσβεστικό κλιμάκιο

πηγή: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Ένα βήμα πριν την οριστική επίτευξή του βρίσκεται το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ύδρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει η «Φωνή της Ύδρας».
Όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Μάρτιο 2014.
Συγκεκριμένα, οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από την Πυροσβεστική Ναυπλίου και τον Δήμο Ύδρας έχουν ήδη φτάσει στο τελικό στάδιο της ίδρυσης του Κλιμακίου. Πριν μερικές μέρες μάλιστα «μπήκε» και στα χαρτιά η υπογραφή ίδρυσης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια.
Σύντομα θα γίνει εκπαίδευση για 21 μέρες των 12 περίπου Υδραίων εθελοντών οι οποίοι θα στελεχώσουν το Κλιμάκιο, ενώ παράλληλα έχουν ήδη ορισθεί οι αξιωματικοί που θα έρθουν στο νησί μας για να εκπαιδεύσουν τους εθελοντές.
Όπως μας ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ναυπλίου, Πύραρχος κ. Γιώργος Δελογιάννης, μετά την τελευταία φωτιά που έπληξε το νησί μας στο Μανδράκι, ο Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης και όλη η ομάδα του Δήμου στον τομέα αυτό, κινήθηκε άμεσα και συντονισμένα προς την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που τους δόθηκαν. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος έχει παραχωρήσει ειδικό σημείο στο π. ΚΕΠ, προκειμένου να έχει τον δικό του χώρο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με τους εκπαιδευμένους πιστοποιημένους εθελοντές, θα τηρεί χρέη μόνο στο νησί μας, θα είναι εξοπλισμένο, θα πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές, θα γνωρίζει άριστα την πρόληψη πυρκαγιών και θα αποτελεί άμεση βοήθεια για την παραμικρή υπόνοια φωτιάς και άλλων κινδύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: