Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Δήμου Ύδρας για τις δηλητηριάσεις των ζώων στο νησί μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα, 21 Ιανουαρίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες του  φαινομένου δηλητηριασμού των ζώων, γεγονός το οποίο καταδικάζουμε και μας δημιουργεί αποτροπιασμό και λύπη.
Αποτροπιασμό γιατί τέτοιες εγκληματικές πράξεις, από όπου και αν προέρχονται δεν συνάδουν με την λογική και καταδεικνύουν την χειρότερη μορφή άσκησης βίας και λύπη γιατί  η συγκεκριμένη ενέργεια δεν μπορεί να έχει διαπραχθεί από ψυχικά ισορροπημένο ον.  Θεωρούμε δε περιττό να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη πράξη δηλητηριασμού δεν έχει αποτέλεσμα μοναχά την δολοφονία ζώων αλλά υποκρύπτει και τον κίνδυνο του δηλητηριασμού ακόμα και ανθρώπων και κυρίως ανυποψίαστων μικρών παιδιών!!!
Ο Δήμος Ύδρας, έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές ζητώντας την άμεση επέμβασή τους για την αντιμετώπιση του θέματος και τον εντοπισμό των υπευθύνων. Επίσης έχει δώσει εντολή σε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας να έχει αυξημένη την προσοχή του και να περισυλλέγει οποιαδήποτε τροφή υποπέσει στην αντίληψή τους και άρα θα μπορούσε να είναι πηγή κινδύνου.
Τέλος, α π ε υ θ ύ ν ο υ μ ε    έ κ κ λ η σ η σε όλες και όλους εσάς τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ζωές, να ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές ώστε να επιλαμβάνονται άμεσα.

Από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: