Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Eπιστολή προς τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn

πηγή: hydranews.gr

Στις 24 Ιουλίου 2014, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής της Παράταξης «Δύναμη Ζωής» απέστειλε επιστολή προς τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn, σχετικά με την κατάθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2014 – 2020.
Στην επιστολή της η Ρένα Δούρου τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολίτες εξέλεξαν τη «Δύναμη Ζωής» στην Περιφέρεια Αττικής στη βάση «ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης» με έμφαση στη «δημιουργία απασχόλησης, τον αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, την κοινωνική προστασία, την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την καινοτομία και την έρευνα με κοινωνικούς στόχους, μια νέα μεταναστευτική πολιτική,  την οικολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, έναν νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων». «Ένα μοντέλο που βρίσκεται στον αντίποδα της μέχρι σήμερα διαχείρισης των πόρων από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, που δεν επέφερε τα αναμενόμενα αναπτυξιακά αποτελέσματα» συνέχισε η ίδια.
«Για το σκοπό αυτό, η νέα Περιφερειακή Αρχή της Αττικής σχεδιάζει να αξιοποιήσει και να βελτιστοποιήσει τη χρήση όλων των επενδυτικών εργαλείων και των εργαλείων χρηματοδότησης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνοντας έμφαση σε πολλών ειδών συνέργειες, επιδιώκοντας να αποσπάσει τα καλύτερα αποτελέσματα για την πλειοψηφία των πολιτών» τονίζεται στην επιστολή. «Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εγγραφεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2014 – 2020, και μάλιστα με δεδομένο ότι τα παρελθόντα ΚΠΣ δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη χώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης». «Η νέα Αρχή της Περιφέρειας Αττικής θα παρουσιάσει, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις δικές της προτεραιότητες, ακολουθώντας την κατάλληλη στρατηγική, από την 1η Σεπτεμβρίου», παρατήρησε, κλείνοντας την επιστολή, η Ρένα Δούρου.

Εδώ η επιστολή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: