Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ανακοινώσεις Φορέων σχετικά με το θέμα πού δημιουργήθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του αργοσαρωνικού


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΠΕΙΓΟΝ!!

Η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας παρακαλεί την εταιρεία Hellenic Seaways, που επί τόσα χρόνια εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά, να επανεξετάσει την απόφασή της να διακόψει την καθημερινή επικοινωνία του νησιού μας τόσο με τον Πειραιά όσο και με τα όμορα νησιά Πόρο και Σπέτσες αλλά και την Ερμιόνη.
 Είναι γνωστό ότι το νησί μας εξαρτάται απόλυτα από τις συνδέσεις  αυτές για λόγους οικονομικούς, επαγγελματικούς, επικοινωνίας με τις υπηρεσίες και αρχές που στο σύνολό τους βρίσκονται εκτός Ύδρας! (Δικαστήρια, ασφαλιστικές και φορολογικές αρχές κλπ), αλλά και για λόγους στοιχειωδών βιοτικών αναγκών και πρωτίστως της υγείας των κατοίκων!!
Αντιλαμβανόμαστε τα οικονομικά δεδομένα που έχουν ληφθεί υπόψη, αλλά η επικοινωνία αποτελεί συνταγματικό αγαθό υπό την εγγύηση του κράτους το οποίο -δια του αρμόδιου Υπουργείου και του Δήμου Ύδρας – πρέπει να παρέμβει προκειμένου να εξευρεθεί βιώσιμη λύση για το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει.
Για την Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας
Η Πρόεδρος του ΔΣ
Μαρία Κλαδάκη
Ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ
Νικόλας Σκουλής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η ΥΔΡΑ ΝΗΣΙ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Η καθημερινή ακτοπλοϊκή επικοινωνία μεταξύ του Πειραιά και του νησιού μας για πρώτη φορά διακόπτεται.
Η απόφαση είναι αιφνιδιαστική, εσφαλμένη και κοινωνικά άδικη.
Προκαλεί μάλιστα μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ελήφθη λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της χορήγησης εκπτώσεων στους μόνιμους κατοίκους. 
Οι συγκοινωνίες αποτελούν συνταγματικό αγαθό υπό την προστασία και την εγγύηση της Πολιτείας. 
Δεν νοείται το νησί μας, μόλις λίγα ναυτικά μίλια απο την Πρωτεύουσα, να αποκόπτεται από τη ζωτική σύνδεσή του και να καταδικάζεται στην απομόνωση.
Η ζημιά, οι κίνδυνοι ακόμα και για στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες, οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα για επαγγελματίες και κατοίκους ελλοχεύουν.
Ο Δήμος και το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει άμεσα και με την συμπαράσταση όλων μας να βρουν λύση στο επείγον και ζωτικό αυτό ζήτημα.
 
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας
 
Η Πρόεδρος του ΔΣ
Φοίβη Παρασκευά
Ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ
Νικόλας Σκουλής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΔΜΝ – Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Πολιτείας

Στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αργοσαρωνικού
Σχετικά με το θέμα πού δημιουργήθηκε στην  ακτοπλοϊκή σύνδεση του αργοσαρωνικού, το ΕΔΜΝ (Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών), δηλώνει ότι: Έχουμε εμπιστοσύνη, στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες τις πολιτείας και ελπίζουμε σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έχουμε ζωή στα νησιά μας είναι η ασφαλής φθηνή τακτική καθ” όλο το χρόνο μεταφορά ανθρώπων πραγμάτων και δεδομένων από και προς τα νησιά μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: