Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ  Ύδρας ενημερώθηκε άμεσα από τα διαδραματισθέντα γεγονότα των προηγούμενων ημερών , που αφορούσαν στην μονομερή απόφαση της εταιρείας Hellenic seaways, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, με το να διακόψει κατά τους χειμερινούς μήνες τα καθημερινά δρομολόγια των ιπταμένων δελφινιών της γραμμής που της έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Θεωρεί θετικές τις πρωτοβουλίες των 3 Δημάρχων των νήσων του Πόρου, της Ύδρας και των Σπετσών να ζητήσουν άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα την Δευτέρα 2/11/15, ο οποίος τους δέχτηκε στο γραφείο του  και στην οποία κλήθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μετά από αίτημα των δημάρχων, να συμμετάσχει, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Seaways. Π. Τσάγγαρης.
Κατά την συνάντηση οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Θεοτοκάς, ενημέρωσαν τους δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Hellenic Seaways για τις ρυθμίσεις, που είναι σε εξέλιξη, για τα πλοία που συμπληρώνουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το όριο ηλικίας.
Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους ,ο Υπουργός ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του υπουργείου έχει αποσταλεί Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο αντιμετωπίζεται το θέμα οριστικά.
Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του σχεδίου Π.Δ., το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα ρυθμιστούν ζητήματα μεταβατικού χαρακτήρα

Το αποτέλεσμα ήταν άκρως  ελπιδοφόρο  για όλους τους νησιώτες. Η εταιρεία δεσμεύτηκε πολύ σύντομα να επαναλειτουργήσει με καθημερινά δρομολόγια και για όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Ο Υπουργός γνώστης των ειδικών συνθηκών της ακτοπλοϊας στο Σαρωνικό, λόγω εντοπιότητας, έδειξε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του στην άμεση λύση δύσκολων και λεπτών προβλημάτων που αφορούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: