Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Τρόμαξαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από το κύμα στα social media για το Μεταφορικό Ισοδύναμο


Οι χιλιάδες νησιώτες χρήστες των social media που μέσα σε λίγες ημέρες συγκρότησαν και γιγάντωσαν ομάδα για να ελέγξουν και διαμαρτυρηθούν για το επί έξι μήνες «πάγωμα» καταβολών του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ανάγκασαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλλάξει ρότα. Την πρωτοβουλία περιέγραψε ο εμπνευστής της Χάρης Βεκρής Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη. Δείτε πώς μπορείτε και εσείς να γίνετε μέρος της προσπάθειας.


Το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στα νησιά που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δούλεψε «ρολόι» το 2018 και ως το Καλοκαίρι του 2019, κάναμε ένα ταξίδι και έμπαινε στον λογαριασμό μας το ποσό που αναλογούσε στο κόστος για το εισιτήριο, είπε ο κ. Βεκρής. Αλλά από τον Οκτώβριο άρχισαν οι καθυστερήσεις, μέχρι τον Δεκέμβριο τελικά αποδόθηκε με καθυστέρηση τριών μηνών και από μέσα Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχει παγώσει εντελώς, όλο το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Φτιάξαμε την περασμένη Παρασκευή μία ομάδα στο Facebook και μέσα σε μία εβδομάδα έχει 4.500 μέλη, νησιώτες, κατοίκους των νησιών, από παντού, από όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους και του Ιονίου, συνέχισε ο κ. Βεκρής. Η «απόδοση» αυτής της πρωτοβουλίας φάνηκε και από το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά, την Τρίτη στην ιστοσελίδα του Μεταφορικού Ισοδύναμου κάποια εισιτήρια έγιναν επιλέξιμα, οπότε «κάτι κινείται». Μάλιστα, μέλη της ομάδας ανέφεραν ότι σε τηλεφωνικές επικοινωνίες τους ανεφέρθη ότι την Παρασκευή θα κατατεθούν και χρήματα.
Όσο ακούγεται το θέμα, παίρνει έκταση η δράση της ομάδας στα ΜΜΕ, γίνεται μία συζήτηση στα social media, δημιουργείται «πονοκέφαλος» στους αρμόδιους, είτε αργά είτε σύντομα η ομάδα θα συγκροτηθεί σε ένα Παρατηρητήριο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, γιατί αυτός ο αριθμός που δόθηκε ανά «μοναδικό νησιώτη» μας κάνει πραγματικά περήφανους, γιατί κάποιοι επιτέλους αναγνώρισαν την ιδιαιτερότητα του κατοίκου του νησιού, που δεν έχει καμία σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί πηγαίνεις με το αυτοκίνητο όπου χρειαστεί, εδώ μένεις ημέρες ή εβδομάδες χωρίς πλοίο. Ακόμη και εν μέσω κορωνοϊού νησιώτες «ανεβοκατέβαιναν» στην Αθήνα για γιατρούς και ακόμη δεν έχουν εισπράξει τίποτα από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, έχοντας πληρώσει εκατοντάδες ευρώ σε εισιτήρια για αποστάσεις που οδικά αντιστοιχούν σε κόστος λίγων δεκάδων ευρώ, όπως σημείωσε.
Η ομάδα αυτή στο facebook ονομάζεται «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» και όπως τονίζει:
1. Επειδή το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι ότι καλύτερο έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία για τους νησιώτες,
2. Επειδή με τον "εξορθολογισμό" του έχουν παγώσει όλα εδώ και έξι μήνες,
3. Επειδή φοβόμαστε πως οδεύει προς κατάργηση...

Εκδηλώνουμε τη στήριξη μας σε αυτό το τόσο επιτυχημένο μέτρο κατά της απομόνωσης των κατοίκων των νησιών μας και απαιτούμε τη διατήρηση του.
Μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλος αυτής της προσπάθειας κάνοντας κλικ εδώ.
Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: