Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010.

Ξεκίνησε η Συνεδρίαση του ΣΑΣ στο Πειραιά παρουσία τριών Γενικών Γραμματέων, των μελών του Σας ΚΑΙ πλήθος Ενδιαφερομένων.

Στην αρχή εκφωνήθηκαν τα θέματα και δίνετε ο λόγος σε όσους από τους έχοντας νόμιμο συμφέρον να τοποθετηθούν. Κατά την πρακτική του ΣΑΣ το λόγο συνήθως παίρνουν οι θιγόμενοι από την πρόταση πού έχει κατατεθεί στο ΣΑΣ.
Για την Ύδρα μας τρία θέματα είχαν ενδιαφέρον:
  1. θέμα Νο 39 και 40 τα οποία αφορούν την Γραμμή Ύδρα - Μετόχι. Δεν υπήρξε παρέμβαση από το κοινό που σημαίνει ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά.
  2. θέμα Νο 43. Δρομολόγηση Ε/Γ-Υ/Γ ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ  την περίοδο 19-03-2010 έως 31-10-2010 στη Γραμμή Πειραιάς – Ύδρα- Σπέτσες – Πορτοχέλι. Κατά την εκφώνηση του θέματος πήρε το λόγο ο κος Αντώνιος Αγαπητός ως εκπρόσωπος της εταιρείας HSW  (εταιρεία η οποία δραστηριοποιείτε στην Γραμμή Αργοσαρωνικού) και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ένωσης Επιχειρηματιών Ακτοπλοΐας  και προέβαλε τις αντιρρήσεις του για την δρομολόγηση του σκάφους. Ανέφερε χαρακτηριστικά στις αντιρρήσεις του ότι η νέα εταιρεία ενδιαφέρετε για στοχευμένα οικονομικού ενδιαφέροντος δρομολόγια. Στη συνέχεια δόθηκε ο Λόγος στο κο Σαρρή ως εκπρόσωπο της εταιρείας AEGEAN FD (εταιρεία η οποία ζητεί την δρομολόγηση του νέου ιπτάμενου.) και ο οποίος υποστήριξε ανάμεσα στα άλλα ότι η HSW μονοπωλεί την Γραμμή αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κλπ). Μετά από αυτές τις ενστάσεις αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση της κλειστής συνεδρίασης του ΣΑΣ.
  3. θέμα: Ε. Εξέταση Ειδικότερων θεμάτων θέμα2: Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση λιμένων Ύδρας και Σπετσών με Ε/Λ Ο/Γ πλοίο από Πειραιά. Κατά την εκφώνηση του θέματος δεν υπήρξε παρέμβαση ενδιαφερομένου πού σημαίνει ότι δεν υπήρξε ένσταση στο θέμα.   Με το πέρας της ανοικτής συνεδρίασης σε συνάντηση μου με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΚΕ, τον εκπρόσωπο της ΕΝΑΕ και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ακτοπλοΐας   και της HSW ουδείς γνώριζε ποιος φορέας κατέθεσε το συγκεκριμένο θέμα, εάν αφορά δήμο η φορέα από την Ύδρα η τις Σπέτσες, ούτε και το τι ακριβώς ζητεί να συζητηθεί. Να τονίσουμε βέβαια ότι αργά σήμερα το απόγευμα θα συζητηθεί το θέμα και παρόλο πού το θέμα βρίσκετε σε πρώιμο στάδιο, θέλουμε να προτείνουμε στον οποιοδήποτε φορέα το κατέθεσε, στην επόμενη τουλάχιστον φάση να ενημερώσει και να ζητήσει την στήριξη όλων των  ενδιαφερόμενων  φορέων των κοινωνιών των δύο νησιών μας, όπως κάνουν όλοι οι υγιείς δήμοι σε παρόμοιες προτάσεις (φωτεινό παράδειγμα στο Σημερινό ΣΑΣ η παρουσία των παραγόντων του Αγ Κύρικου Ικαρίας πού ζητά την δρομολόγηση σκάφους. Παρευρέθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή ο Βουλευτής Σάμου, ο Νομάρχης, Ο Έπαρχος και οι δήμαρχοι των νησιών.) Εννοείται πώς στη σημερινή συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε κανείς αιρετός  από την Ύδρα η τις Σπέτσες.

     

     

    Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: