Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η αλήθεια για τα φανάρια μία και μόνο μία!!! του ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΠΑΣΤΟΥ

Με  πολύ  μεγάλη χαρά, μετά από 3 χρόνια, και μετά από αδικαιολόγητες αναβολές   και παρατάσεις,  είδα τα νέα φανάρια  που είχε φέρει ο Συνδυασμός μας «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ»,  επιτέλους να τοποθετούνται!! Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από πιέσεις όλο αυτό το διάστημα των τριών χρόνων, του τ. Δήμαρχου κ. Άγγελου Κοτρώνη και των Δημοτικών Συμβούλων  κ .Παναγιώτη Μαρκαντώνη και κ. Λουκίας Λούλου, ενώ σε κάθε συμβούλιο του λιμενικού ταμείου, έθετα το θέμα των φαναριών και ρωτούσα επίμονα γιατί δεν γίνεται η εγκατάστασή τους!!
Η αλήθεια για τα φανάρια μία και μόνο μία!!! Στην επτάμηνη Δημαρχία του Άγγελου Κοτρώνη, στην οποία ήμουν και εγώ Δημοτικός Σύμβουλος, έγινε επιλογή των συγκεκριμένων φαναριών από την ¨Επιτροπή προστασίας της Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ύδρας¨, που είχε συγκροτηθεί τότε για τέτοιους σκοπούς. Μετά την αποχώρηση μας από τον Δήμο, η σπουδαία αυτή επιτροπή για ευνόητους λόγους έπαψε να ισχύει και στην οποία συμμετείχαν ευγενώς και με πολύ κέφι, ο Ακαδημαϊκός κ. Παναγιώτης Τέτσης, οι Καθηγητές στην σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. κ. κ. Δημήτρης Παπαϊωάνου και Γεώργιος Προκοπίου, οι Αρχιτέκτονες Μαρία Φινέ, Ελένη Δεργάλιν και άλλοι, με πρόεδρο της επιτροπής τον κύριο Κοτρώνη. Αυτή η επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε στον Δήμου με την παρουσία πολλών Συμπατριωτών μας, αποφάσισε το σχέδιο και το χρώμα των φαναριών και πάντα με συνεννόηση των Δημοτικών Συμβούλων του  Συνδυασμού μας. Στη συνέχεια, αφού εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες  άδειες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, προβήκαμε στην παραγγελία 20 φαναριών,  τα οποία παρέλαβε η Δήμος Ύδρας με Δήμαρχο τον Άγγελο Κοτρώνη!!!! Τα φανάρια αποθηκεύτηκαν στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολής μας.
Ένα πρωινό, στις αρχές Αυγούστου του 2007 και αφού  πλέον δεν ήταν Δήμαρχος ο κ. Κοτρώνης, είδα την χαρά μου για τα φανάρια που θα κοσμούσαν το λιμάνι μας, να γίνεται λύπη…. θλίψη… και θυμός …. Και αυτό γιατί τα είδα να φορτώνονται στο απορριμματοφόρο του Δήμου άρον . άρον….. και να μεταφέρονται στον χώρο της σκουπιδιέρας . Σε ερώτησή μου γιατί μεταφέρονται εκεί, με πληροφόρησαν  προς πρέπει  να μεταφερθούν « προς φύλαξη»!! Μόλις τότε είχε ξεκινήσει η προσπάθεια κάποιων να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν τον κόπο  και το έργο που άφησε ο Συνδυασμός μας «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ»  και ότι θύμιζε   το έργο επτά μηνών  του Άγγελου Κοτρώνη.
Όσες προσπάθειες και αν έγιναν,  απέτυχαν …… του Υδραϊκού Λαού την μνήμη,  που κάποιοι την θέλουν σε καταστολή, δεν του την διαγράφει κανείς!!!                                Ξέρει….!! Θυμάται….!! Και δεν ξεχνά!!!

 ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.  ΠΑΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ
τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: