Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωσε ο Βενιζέλος τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Με απευθείας τηλεοπτική σύνδεση ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του υπ. Οικονομικών Ε. Βενιζέλου μετά από τη πολύωρη συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Επίθεση σε κινήματα αντίστασης και Σαμαρά
Πλήρη εφαρμογή όλων των στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ανακοίνωσε ο Ε. Βενιζέλος ενώ αναφέρθηκε σε κόμματα, εργαζόμενους της ΔΕΗ, κινήματα αντίστασης και στα κινήματα Δεν Πληρώνω ως υπονομευτές της προσπάθειας της χώρας.
Εκβιαστικό δίλημμα έθεσε στη κοινωνία ο υπ. Οικονομικών αναφέροντας πως σε περίπτωση που μέρος των πολιτών δεν πληρώσει την έκτακτη εισφορά, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα που θα πλήξουν το σύνολο της κοινωνίας ενώ χαρακτήρισε το μέτρο της έκτακτης εισφοράς ως "δίκαιο και αναλογικό".
Στον Α. Σαμαρά επέλεξε να αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο Ε. Βενιζέλος σχολιάζοντας πως έμεινε έκπληκτος ως πολίτης  με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ αφού όπως ανέφερε "έχει ενημερωθεί και γνωρίζει όσα και ο Γ. Παπανδρέου" ενώ επιτέθηκε και σε δημοσιογράφους που με τις ειδήσεις που διασπείρουν "με δημόσιο λόγο υπονομεύουν την αξιοπιστία της χώρας".
Οι στόχοι της κυβέρνησης
"Η μείωση του κράτους και των δαπανών μέσω του φορολογικού συστήματος  θα είναι ο στόχος της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα " σχολίασε ο υπ. οικονομικών και δήλωσε πως "Η μείωση του κράτους και των δαπανών είναι η υποχρέωση της κυβέρνησης".
Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε ως προτεραιότητα του επόμενου διαστήματος την επίτευξη τριών στόχων:

    * Την επιτυχία των δημοσιονομικών στόχων.
    * Την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών
    * Την επίτευξη πλεονασμάτων
Αδιευκρίνιστα προς το παρόν τα νέα μέτρα
Δεν διευκρίνισε ο Ε. Βενιζέλος ποια θα είναι τα νέα μέτρα που θα συνάδουν με τις κατευθύνσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ενώ ανέφερε πως αυτά θα επιταχυνθούν και θα συγκεκριμενοποιηθούν με το προυπολογισμό του 2011. Μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη με τη Τρόικα και τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αναμένεται να υπάρξουν διευκρινίσεις ως προς τα νέα μέτρα που θα συμφωνήσουν Τρόικα- κυβέρνηση.
Στις ερώτησεις των δημοσιογράφων για τις φήμες περί 100.000 απολύσεων στο δημόσιο απέφυγε να δόσει πειστικη απάντηση ο υπ. Οικονομικών ενώ δεν αναφέρθηκε στην ουσία των μέτρων του επόμενου διαστήματος.
Αδιάλλακτη η κυβέρνηση
Με τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης, την επιτάχυνση της μείωσης των δαπανών και την εφαρμογή σκληρότερων πολιτικών λιτότητας στη βάση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος  θα πάει αύριο στη τηλεδιάσκεψη με τη Τρόικα ο υπ. Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει τα πειστήρια της άμεσης εφαρμογής μιάς σκληρής πολιτικής λιτότητας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προυποθέσεις που έχει θέσει η Τρόικα.
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
"Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ. Την κρίση και το χρέος τα δημιούργησε η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, ο καπιταλισμός." σχολιάζει το ΚΚΕ ενω καλεί σε συγκέντρωση  στο Σύνταγμα την Τετάρτη ενάντια στα χαράτσια.
"Ενώ η κοινωνική χρεωκοπία βαθαίνει μέρα με τη μέρα, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας οδηγείται σε εξόντωση. Η κυβέρνηση εγκαλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, έχει το θράσος να ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες με σκοπό να μετακυλήσει σε αυτούς την ευθύνη της καθολικής αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής της" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ επισημαίνει "Μια πολιτική προστασίας των πιστωτών, βίαιης μείωσης των εισοδημάτων και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των οικονομικά ισχυρών. Μια πολιτική που ασκείται στο όνομα της αποφυγής της οικονομικής χρεοκοπίας αλλά μας οδηγεί πιο κοντά σε αυτήν. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Διέξοδος υπάρχει και περνά μέσα από τους ενωτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας."
"Ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της αλήθειας κ. Βενιζέλος, με το αποψινό του παραλήρημα, απέδωσε την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης σε όσους πολιτικούς ή δημοσιογράφους τολμούν να έχουν διαφορετική από την κυβέρνηση άποψη." υποστηρίζει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας "Αν, επίσης, νομίζει ο κ. Βενιζέλος ότι κάθε φορά που επικοινωνεί με τον κ. Σαμαρά, θα εξασφαλίζει τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα! Παίρνουν μέτρα, δεν τους βγαίνουν, παίρνουν και νέα μέτρα, πάλι δεν τους βγαίνουν και για αυτό τους φταίει; η Νέα Δημοκρατία.Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος βρίζει, ο κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει και ακούει."

πηγη: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: