Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας


πηγή: hydranews.gr

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 19 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00, η τελετή εγκαινίων του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας, παρουσία του Δήμαρχου Ύδρας Άγγελου Κοτρώνη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Αφάλη, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδος Πύραρχου Απόστολου Σκρέκα, του Πυραγού κ. Γιώργου Αστρινάκη, Εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπων των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών του νησιού μας και πλήθος κόσμου.
Ο π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης τέλεσε την τελετή των Εγκαινίων και ευθύς μετά το πέρας της, αναγνώστηκε Ημερήσια Διαταγή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας από τον Διοικητή αυτής Πύραρχο κ. Απόστολο Σκρέκα.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας, ευχαρίστησε τους εθελοντές πυροσβέστης και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Ύδρα μετά την κατασκευή των αντιπυρικών ζωνών θα διασφαλιστεί έναντι των πυρκαγιών που κατά καιρούς είχαν δημιουργήσει προβλήματα στο νησί.
Κατόπιν τον λόγο πήρε ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Χαράλαμπος Αφάλης ο οποίος μίλησε για το έργο και την προσφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου μετά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Ύδρας του επέδωσε τιμητική πλακέτα όπως και νωρίτερα του είχε επιδοθεί Εικόνα των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδωναπό τον π. Ιωαννίκιο Καλαφάτη. Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν ο Παύλος Κόκκος, από μέρος των Εθελοντών Πυροσβεστών της Ύδρας προσέφερε στο Δήμαρχο κ. Άγγελο Κοτρώνη σαν δώρο ένα μπλουζάκι και ένα καπέλο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της κορδέλας εγκαινίων στο χώρο όπου στεγάζεται το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας (παλιό ΚΕΠ) και κατόπιν ακολούθησε δεξίωση με την προσφορά αναψυκτικών και γλυκισμάτων. Την τελετή των εγκαινίων παρουσίασε ο κ. Εμμανουήλ Πούλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: