Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013 ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ


Ούτε στις εκπτώσεις ψωνίζουν πλέον οι Έλληνες

πηγή: Left.gr

Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων ετών καταγράφηκε στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. 
Σε σχέση με πέρυσι, η αγοραστική δύναμη ήταν μειωμένη κατά 32% - κατά μέσο όρο - σε 80 πόλεις της Ελλάδας. 
Επτά στους δέκα εμπόρους δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις χαμηλές τιμές για ακόμη 15 μέρες, έστω κι αν οι εκπτώσεις λήγουν σήμερα. 
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και καταγράφοντας συνεχώς νέα λουκέτα στο κέντρο και την περιφέρεια, η ΕΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εγχώριας αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2012

πηγή: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2012, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013. Ενδεικτικά τα κύρια σημεία που προκύπτουν από τον Απολογισμό του 2012 είναι:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αυξάνονται και πληθύνονται οι φτωχοί στην Ελλάδα

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Του Κώστα Μοσχονά

Το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που ζουν στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού εκτινάχθηκε στο 31% το 2011 από 27,7% το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Φυσικά, το εν λόγω ποσοστό θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2012, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από πέρυσι στον τομέα της ανεργίας, οι μισθοί-συντάξεις έχουν υποστεί νέες περικοπές και προστίθενται συνεχώς νέα χαράτσια.

ΕΦΕΤ: Παρτίδες αλογίσιου κρέατος και στην ελληνική αγορά

πηγή: Left.gr

Κι επίσημα αποδεικνύεται ότι μπήκαν στην ελληνική αγορά παρτίδες αλογίσιου κρέατος με την παραπλανητική επισήμανση ως μοσχαρίσιο.

Αυτό προκύπτει από τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα των ελέγχων που έκανε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και για την ακρίβεια δύο δείγματα που αντιστοιχούν σε περισσότερο από ένα τόνο βρέθηκαν θετικά, δηλαδή είχαν DNA αλόγου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ισόβια κάθειρξη για Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια και Σαξώνη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Μιχάλης Ομοιούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης για την υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης. 
Επιπλέον στο Μιχάλη Λεμούσια επιβλήθηκε και ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ επιπλέον 9 έτη επέβαλλε το δικαστήριο και σε βάρος του Παναγιώτη Σαξώνη
Στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 και 15 έτη. 
Στον Π.Σαξώνη επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.779.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ποινή ισόβιας κάθειρξης και για τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους. 
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ποια «ανάπτυξη» µάς πουλάνε;

πηγή: oikotrives.wordpress.com

Η «ανάπτυξη» κατέφθασε! Μετά την πολυπόθητη δόση-φάντασµα που έλαβαν οι τράπεζές «µας», η κυβέρνηση ξεκίνησε να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «ανάπτυξη». Η χρεοκοπία αποφεύχθηκε, η ανάπτυξη ήρθε, µας λένε. Γι’ αυτό και ο υπουργός Οικονοµικών, µε περίσσεια αισιοδοξία, έσπευσε να εξαγγείλει δεκαετές (!) πλάνο «αναπτυξιακού» σχεδιασµού, πράγµα που είχαµε να δούµε από τα στερνά της χούντας.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση - La Educacion Prohibida

πηγή: greek-documentaries.blogspot.gr

Είναι ένα ανεξάρτητο Ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012. 
Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία. 
Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. 
Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ουκ αν λάβουν… δεκάρα τσακιστή

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΪΚΟΥ
πηγή: ecoleft

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» ήταν επιλογή, ήταν στάση, ήταν άποψη. Το κίνημα «Δεν μπορώ να πληρώσω» δεν είναι καν… κίνημα. Και, φυσικά, δεν πρόκειται περί επιλογής, ούτε περί στάσης ή άποψης. Είναι η ίδια η πραγματικότητα. Όπως διαμορφώθηκε στη βάση της πολιτικής που εφαρμόζεται σχεδόν τρία χρόνια τώρα. Αφορά δε πολίτες που θα ήθελαν να μπορούσαν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση 36 Συλλόγων & Ενώσεων Εκπαιδευτικών - Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Σάββατο 02/03 12 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή: denplirono.wordpress.com

Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.

Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί άλλο τόσο

πηγή: TVXS

Η έκθεση της Κομισιόν την Παρασκευή αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την ύφεση (4,4%) και την ανεργία (27%) το 2013, γεγονός το οποίο στην πραγματικότητα βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την πεποίθηση της τρόικας ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα «τώρα αποκτά δυναμική για πρώτη φορά».

Από αύριο επίδομα ανεργίας και για ελεύθερους επαγγελματίες

πηγή: TVXS

Αύριο, Σάββατο, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δήλωσε στον ANT1 o υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
 

Η υπουργική απόφαση καθορίζει τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε περίπου 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες.
 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Εργασίας, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα μέσα στον Μάρτιο μετά την υπογραφή της απόφασης.

Αττική: χάος από τη νεροποντή

πηγή foto: left.gr

Παρουσίαση του Προγράμματος Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής για τα νησιά του Σαρωνικού

πηγή: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η προγραμματισμένη παρουσίαση του Προγράμματος Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής για τα νησιά του Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε χθες 21/2 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Νήσων.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων

πηγή:  enet.gr

Ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, με έμφαση σε όσα έχουν μικρό πληθυσμό (κάτω των 3.100 κατοίκων), ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων και ο υπουργός Ναυτιλίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κομισιόν: Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για τους παράνομους ΧΥΤΑ

Την εκ νέου παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των παράνομων χώρων υγειονομικής ταφής αποβλήτων αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητά και την επιβολή προστίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δήλωση του Θ.Δρίτσα για τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μουσουρούλη με τον Πρωθυπουργό

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνου της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μουσουρούλη με τον Πρωθυπουργό

"πώς το ψυγείο ακύρωσε την τηλεόραση"

πηγή: Ενεργοί Πολιτες Πάρου

Οικονομική ενίσχυση με ένα sms σε καρκινοπαθείς της Αργολίδας

πηγή: Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων νομού Αργολίδας ”Η Αλληλεγγύη” διοργανώνει τηλεμαραθώνιο με χορήγηση άδειας και απόφαση του υφυπουργού εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Στείλτε μήνυμα sms τη λέξη ΖΩ η ΖΟ στο 54234 από 18 Φεβρουαρίου 2013 έως 24 Φεβρουαρίου 2013 για την οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη απόρων ασθενών με καρκίνο. Η χρέωση του μηνύματος είναι 1.23 euro.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Χαμένες γενιές ...

πηγή: e-dromos.gr

Για πρώτη φορά, μετά τον πόλεμο, τα παιδιά θα βρεθούν σε χειρότερη μοίρα από τους γονείς τους.
Είναι το τέλος των προσδοκιών. Όσα επαγγέλονταν το καπιταλιστικό μεταπολεμικό κοινωνικό πρότυπο στην «αναπτυγμένη» Δύση, ξηλώθηκαν πόντο-πόντο στην εικοσαετία της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Και τώρα βουλιάζουμε στο καθοδικό σπιράλ της ύφεσης και της διάλυσης, χωρίς κανένα σημάδι ανάσχεσης στον ορίζοντα.

Ολομέλεια ΣτΕ: Αντισυνταγματική και παράνομη η εφεδρία με το Μνημόνιο Ι

Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
πηγή: ΑΠΕ
από: left.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ξαφνική εμπλοκή στην γραμμή Ύδρας –Μετόχι

Η ξαφνική εμπλοκή προέκυψε  στην  γραμμή Ύδρας –Μετόχι μετά από κοινοποίηση έγγραφου Δημόσιας Υπηρεσίας.
Αυτή η εμπλοκή που σημειώθηκε στην (δρομολογιακή) γραμμή προήλθε (δυστυχώς) από καταγγελία.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης έκανε άμεσα  τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος διακοπής όλων των δρομολογίων (τακτικής συγκοινωνίας, θαλάσσια taxi κλπ).

Σε δημόσια διαβούλευση η ίδρυση ιδιωτικών ναυτικών σχολών

πηγή: TVXS

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται τα προσχέδια κανονιστικών πράξεων για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ), κατ’ εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου (Ν. 3153/2003, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 3450/2006).
Όπως σημειώνει το υπουργείο, η ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, υπό τις προϋποθέσεις (α) αυστηρού κρατικού ελέγχου και εποπτείας κατά τα σύγχρονα πρότυπα άλλων χωρών και (β) αναβάθμισης της δημόσιας, ναυτικής εκπαίδευσης, μπορούν να εγγυηθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα της Ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνή ανταγωνισμό.

ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΟΛΜΕ συμμετέχουν στην γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013


Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν μέρος στην γενική απεργία της Τετάρτης 20/2/2013 που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Προσυγκέντρωση εργαζομένων στους Ο.Τ.Α για την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη (Αθήνα).

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις πανελλαδικές

πηγή: alterthess.gr

Από σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ώς και την Τρίτη 5 Μαρτίου ορίζεται η προθεσμία, μέσα στην οποία θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2013 οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία και για τους δύο τύπους λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).

Χωρίς πλοία την Τετάρτη

πηγή: TVXS

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη συμμετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων (ΠΕΠΡΝ).

Ανατροπή των μνημονίων: η μόνη λύση για τη διάσωση των νησιών


Στην Επίκαιρη Επερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με θέμα τα νησιά του Αιγαίου, που συζητήθηκε στη Βουλή στις 15/2/2013, ο Νίκος Συρμαλένιος, ως εισηγητής, έθεσε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω ζητήματα:

Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης για 48 μαρίνες

πηγή: tragiko.net

Το ΤΑΪΠΕΔ ξεκινά διαγωνισμό προκειμένου να παραχωρηθούν 48 ελληνικές μαρίνες και να αξιοποιηθούν τουριστικά.
Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων ομίλων.
Ο πρώτος από τους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθεί εντός των ημερών θα αφορά την μαρίνα του Αλίμου μαζί με τα τουριστικά αγκυροβόλια του Πόρου, της Ύδρας*, της Επιδαύρου και των Μεθάνων.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

* Να σημειώσουμε πως ο Δήμος της Ύδρας το Λιμενικό ταμείο και ομάδα Πολιτών έχουν προσφύγει στο Σ.Τ.Ε για την παραχώρηση του λιμανιού της Ύδρας.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ναυτεργάτες και ΓΕΝΟΠ στη γενική απεργία 20/2

πηγή: alterthess.gr
Θα συμμετέχει πανελλαδικά στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η ΠΝΟ  ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης η οποία έχει επιβληθεί στους ναυτεργάτες καθώς και την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με το οποίο όπως υποστηρίζει επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών και στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ 2011 - 2014

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΑΤΗΣΤΕ (Διαβάστε περισσότερα)

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη σημερινή συνεδρίαση για σύσταση επιτροπής που θα ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα των αντικειμενικών άξιων ακινήτων και την φορολογία ακινήτων

        ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ απο: 38:14 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Δελτίο τύπου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας (που αφορά τον προβλήτα στο Μετόχι)

πηγή: «Ερμιονίδα:μας αρέσει–δεν μας αρέσει»
από: ΥΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την  Πέμπτη  14  Φεβρουαρίου  2013 και ώρα 19: 00 στο γραφείο του Δ.Λ.Τ.Ε. στην Ερμιόνη, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση, ύστερα από προφορικό αίτημα του Δ.Λ.Τ.Υ. μεταξύ αντιπροσωπείας φορέων του Δήμου Ύδρας και του Δήμου Ερμιονίδας με αντικείμενο συζήτησης,τον προβλήτα στο Μετόχι Θερμησίας.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

3.642.102 απασχολούνται - 4.690.163 δεν εργάζονται!

πηγή: www.infomathisi.gr
Σοκ, που δείχνει την ανατροπή που έχει συντελεστεί στην ελληνική κοινωνία, προκαλεί το γεγονός ότι οι άνεργοι και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας υπερτερούν κατά 1.048.061 άτομα από τους εν ενεργεία εργαζομένους, όπως δείχνουν τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοίνωσε η Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που καταγράφουν ποσοστό ανεργίας 27% για τον Νοέμβριο (30% ανεβάζει το ποσοστό το ΚΕΠΕ για το 2013), η σχέση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού με τους μη οικονομικά ενεργούς άρχισε να αντιστρέφεται από τα τέλη του 2010, που ήταν 1 προς 1. Δηλαδή οι απασχολούμενοι ήταν 4.298.356 άτομα και οι μη ενεργοί 4.004.316


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η τροποποίηση του νόμου για τα ζώα οδηγεί στο θάνατο χιλιάδες αδέσποτα

πηγή: TVXS

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καταγγέλλει τη μεθόδευση και την εμπλοκή των Δήμων, για να περάσει η απαράδεκτη τροποποίηση περί «επιθετικού ζώου, έτσι ώστε εν δυνάμει κάθε ζώο να είναι επιθετικό με την βούλα και την υπογραφή του νομοθέτη».

Αναφορά παραπόνων για τον Φ.Α.Π. στα ιστορικά διατηρητέα μνημεία της νήσου Ύδρας.

Ύδρα 5/01/2013

ΠΡΟΣ:

α. ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ   
β. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  
γ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
δ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ
ε. ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝ. : ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ, Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.


ΘΕΜΑ: Αναφορά παραπόνων για τον Φ.Α.Π. στα ιστορικά διατηρητέα μνημεία της νήσου Ύδρας.

ΚΕΠΕ: Πρόβλεψη για ανεργία 30%! Εφιάλτης για νέους και μεγαλύτερους

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία χτυπά η έκθεση του ΚΕΠΕ που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, με την ύφεση να είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και την ανεργία θα εκτιναχθεί στο επίπεδο σοκ του 30%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου...

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Της Βίκυς Καπετανοπούλου

Συναρμόδιοι υπουργοί κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες για να καταρτίσουν σχέδιο αντιμετώπισης του διατροφικού σκανδάλου. Έφοδοι σε σφαγεία στη Βρετανία. Την Πολωνία δείχνουν τώρα ως χώρα προέλευσης οι Ιρλανδοί

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

14 Φεβρουαρίου 2013 - One Billion Rising: Για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και άνδρες αναμένεται να διαμαρτυρηθούν, να χορέψουν και ξεσηκωθούν ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Η εκστρατεία One Billion Rising ξεκίνησε ως μια πρόσκληση για δράση αφού ένα δισεκατομμύριο γυναίκες θα υποστούν βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στις 14 Φεβρουαρίου 2013, στη 15η επέτειο του κινήματος V-Day, άνδρες και γυναίκες σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλο τoν κόσμο, θα ενώσουν τις φωνές τους απαιτώντας τέλος στη βία κατά των γυναικών.

ΓΣΕΕ: 3,9 εκατ. Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας

πηγή: TVXS

Σχεδόν 3,9 εκατ. Έλληνες βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2012, από 3,1 εκατ. που ήταν το 2011, υπογραμμίζει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στη μηνιαία έκδοση του «Ενημέρωση». Σύμφωνα με το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δισ. ευρώ, 47,9% (2009), 6,9 δισ. ευρώ, 52,6% (2010), 7,1 δις ευρώ, 55,5% (2011), ενώ οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δισ. ευρώ, 35,1% (2009), 4,1 δις ευρώ, 30,7% (2010), 3,6 δις ευρώ, 28,7% (2011).

Ν. Χουντής: Στόχος τους είναι να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας

Ο ΟΛΙ ΡΕΝ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ κ. ΜΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Ν. Χουντής: Στόχος της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, είναι να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας
Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα και μετά τις πανικόβλητες και υποκριτικές διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ο  Ν. Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας κ. Όλι Ρεν, από την οποία με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!!
Πιο συγκεκριμένα σε κοινή απάντησή του ο κ. Ρεν σε σχετικές ερωτήσεις  του Ν. Χουντή και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, ο κ. Ρεν με πολύ κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι «Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί εταίροι  θα συμμετάσχουν (!!) σε αυτήν την αναθεώρηση».
 Με αφορμή την απάντηση ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά ότι για το 2014 θα μειώσει τον κατώτατο μισθό. Αυτό μπορεί να γίνει, καθώς από 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός, θα ορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμφωνήσουν ή όχι οι κοινωνικοί εταίροι.
Να μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (Όλι Ρέν, Πολ Τόμσεν και Γιοργκ Άσμουσεν) σε σχετική προφορική μου ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27/3/2012, (http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=&id=1761) ρητά απάντησαν ότι στόχος είναι να φτάσουμε σε μισθούς επιπέδου Βουλγαρίας».  


Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση:
Ερώτηση    Οι εγγυήσεις λειτουργίας του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Ελληνικού Μνημονίου
«Στο πλαίσιο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα, εγείρεται από την πλευρά της τελευταίας απαίτηση για ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός στο πεδίο του ιδιωτικού τομέα θα καθορίζεται αποκλειστικώς με απόφαση κανονιστικού περιεχομένου του αρμόδιου Υπουργού. Κατόπιν τούτου, ερωτάται η Επιτροπή:
Κατά πόσον είναι συμβατή ιδίως με διατάξεις του άρθρου 28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με τις διατάξεις των οικείων Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας (κυρίως δε των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας 98/1949, άρθρο 2, 151/1978, άρθρο 8 και 154/1981, άρθρο 5), οι οποίες εγγυώνται τη λειτουργία του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ρύθμιση με την οποία ο κατώτατος μισθός στο πεδίο του ιδιωτικού τομέα καθορίζεται αποκλειστικώς και μόνο με απόφαση κανονιστικού περιεχομένου του αρμόδιου Υπουργού, ακόμη και αν οι κοινωνικοί εταίροι (συνδικάτα και εργοδότες) έχουν συμφωνήσει διαφορετικά ως προς το ύψος του κατώτατου μισθού, ασκώντας, καθένας από την πλευρά του, το δικαίωμα συλλογικής αυτονομίας;»


Απάντηση του κ. Rehn  (15.1.2013)  Η προώθηση του διαλόγου μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων αποτελεί στόχο της τόσο της Ένωσης όσο και των κρατών μελών και το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων προβλέπεται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον οποοίο έχει δεσμευτεί να τηρεί η Επιτροπή.
Οι τρέχουσες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις είναι το αποτέλεσμα των ειδικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα και της ανάγκης για καλύτερη εναρμόνιση των μισθών με την οικονομική δραστηριότητα με στόχο την αναχαίτιση και τη μείωση της πολύ μεγάλης ανεργίας και το ξεπέρασμα της ύφεσης.
Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων όσον αφορά τον καθορισμό του κατώτατου νόμιμου μισθού καθορίζεται ρητά στο θεσμικό πλαίσιο που τίθεται τώρα σε ισχύ. Ο καθορισμός των διαδικασιών ως προς αυτό επαφίεται στον έλληνα νομοθέτη και στην πρακτική που θα διαμορφωθεί στη συνέχεια. Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση.
Η Επιτροπή πιστεύει ότι ο κατώτατος νόμιμος μισθός είναι σύμφωνος με το κεκτημένο της ΕΕ  καθώς και με το άρθρο  28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ  , υπό τον όρο ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετέχουν δεόντως στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε η πρακτική που ακολουθείται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.
Όσον αφορά τις συμβάσεις της ΔΟΕ, τα μνημόνια συμφωνίας προβλέπουν ότι οι μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες εργασίας.


πηγή: Ν. Χουντής

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ετήσιο πρόγραμμα δράσης Δήμου Ύδρας - Προϋπολογισμός 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ

Το μήνυμα των μαθητών της Ικαρίας για τη δωρεάν περίθαλψη

πηγή: TVXS
Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι μαθητές της Ικαρίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση του νοσοκομείου Ικαρίας με αυτό της Σάμου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των κατοίκων Φούρνων, Ικαρίας και Σάμου.
Οι μαθητες του Ενιαιου Λυκειου Αγιου Κηρυκου Ικαριας λενε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ με τον δικο τους ξεχωριστο τροπο..... Μουσικη:The Island (Steve Jablonsky)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 Φεβρουαρίου 6μ.μ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ

Ύδρα, 8 Φεβρουαρίου 2013
Αρ.Πρωτ. 602


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ


Κυρία / κύριε  Σύμβουλε,

καλείστε όπως την 15η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 18:00, προσέλθετε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Ύδρας.

Στην συνεδρίαση θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση τα παρακάτω θέματα:

  1. Αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
  2. Έγκριση έκθεσης εσόδων –εξόδων Α΄τριμήνου 2012.
  3. Έγκριση έκθεσης εσόδων –εξόδων Β΄τριμήνου 2012.
  4. Έγκριση έκθεσης εσόδων –εξόδων Γ΄τριμήνου 2012.
  5. Έγκριση οικονομικών απολογισμών των σχολικών επιτροπών για τα έτη 2010 και 2011.
  6. Αίτημα της Κ.Ε.Δ.Υ για παραχώρηση χρήσης αιθουσών ιδιοκτησίας Δήμου Ύδρας.
  7. Αιτήσεις ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων καταστημάτων.
  8. Αποδοχή ποσού  8.046,87 € και κατανομή στις σχολικές επιτροπές.
  9. Λήψη απόφασης για εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο Ύδρας για την  υπογραφή σύμβασης και κάθε άλλου σχετικού εγγράφου  με την  εταιρεία ΤΕΜΑΚ Α.Ε.
  10. Αποζημίωση υπαλλήλου που τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2013.
  11. Οικονομική επιχορήγηση σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ύδρας.
  12. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στη γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης-απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων.
  13. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή για το χαρακτηρισμό παραλιών νήσου Ύδρας ως πολυσύχναστων ή μη.
  14. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή για την χορήγηση αδειών θαλασσίων μέσων αναψυχής.
  15. Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
  16. Συγκρότηση επιτροπής για τον καταρτισμό του ετήσιου Μητρώου Αρρένων.
  17. Oρισμός μελών επιτροπής για καταγραφή Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας.
  18. Επανασυγκρότηση επιτροπής ύδρευσης.
  19. Αίτημα κ.Χιώτη Νεκτάριου.
Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου


o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Παναγιώτης Εμμ. Μαρκαντώνης

Οδηγιες στους δημους για τα σκουπιδια απο το ΥΠΕΚΑ

πηγή: μιλα μου πρασινα
 

Τους 5,9 εκατ. τόννους έφθασαν τα αστικά απορρίμματα το 2012

Οδηγό για την Εφαρμογή Προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή και Συστημάτων Διαχείρισης των Βιοαποβλήτων απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.

Το 2012 τα αστικά απορρίμματα έφτασαν τους 5.9 εκατ. τόνους και υπολογίζεται ότι το 2015 θα έχουν ξεπεράσει τους 6 εκατομμύρια τόνους. Μάλιστα από το 2025 αναμένεται ότι θα φτάσουν τους 7 εκατομμύρια τόνους ανά έτος.

Από αυτές τις ποσότητες το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τα οικιακά απόβλητα (2,2 εκατ. τόνους το 2012) και ακολουθούν η βιομηχανία με 30.162 τόνους το 2012 και οι εμπορικές δραστηριότητες με 341 χιλιάδες τόνους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει αρκετά πιλοτικά προγράμματα οικιακής κομποστοποίσης από τους δήμους ωστόσο σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πόσα από αυτά συνεχίζονται και ποιες είναι οι χρήσεις του παραγόμενου κομπόστ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την παραγωγή Κομπόστ το 25% των παραγόμενων βιοαποβλήτων στην Ευρώπη οδηγείται προς επεξεργασία σε μονάδες κομποστοποίησης και αναερόβιας χώνευσης, με τη Γερμανία (800 μονάδες) και την Αυστρία (461 μονάδες) να κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό και την Ιταλία, Αγγλία και Ολλανδία να ακολουθούν. Στην Ελλάδα οι ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα είναι ελάχιστες.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να προχωρήσουν άμεσα στην Ελλάδα προγράμματα διαλογής απορριμμάτων στη πηγή, η οικιακή και η δημοτική κομποστοποίηση, καθώς και η επεξεργασία των βιοαποβλήτων σε κεντρικά συστήματα διαχείρισης.

Οι δράσεις αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα των παράνομων χωματερών και να περάσει η Ελλάδα, έστω και καθυστερημένα, σε μια ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων, και ειδικότερα των βιοαποβλήτων.

Το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει αυτές τις δράσεις των ΟΤΑ με τη συγχρηματοδότηση του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη). Για την υποστήριξη των δήμων εκδόθηκε και ο οδηγός Εφαρμογης́ Προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή και Συστημάτων Διαχείρισης των Βιοαποβλήτων

Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό.ΕΔΩ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τετάρτη 20/2/2013: 24ωρη Γενική Απεργία - Συγκέντρωση στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προσδιόρισε την αγωνιστική, απεργιακή αντίδραση της Συνομοσπονδίας ως εξής:

Πραγματοποίηση 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2013 και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στο Πεδίον αρεως.

Οι αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα είναι σχεδόν η καθημερινή αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και στα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα και τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής.

Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι μονίμως διεκδικούμενα.
Αιτήματα ΑΙΧΜΗΣ της 24ωρης Γενικής Απεργίας είναι:

- Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των Ανέργων.
- Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλει τη μέγιστη ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας ,στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την ικανοποίηση των ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Η ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή και μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Απεργιακή κινητοποίηση και στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων.



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου 2013, προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ., διαδηλώνοντας κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος!

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί κατά γράμμα μια καταστροφική πολιτική, καταφεύγοντας στον αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής, ακόμα και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των συνδικάτων, των εργατικών αγώνων, της συλλογικής δράσης, την ακύρωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.  Ο κυβερνητικός αυταρχισμός παραπέμπει σε άλλες εποχές και τραυματίζει την ίδια τη Δημοκρατία.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ενωμένοι περισσότερο από ποτέ βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να αγωνιστούν για να σταματήσει:

    Η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο Τομέα, επισημαίνοντας ότι αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν πρέπει αφενός να μετατραπεί σε μια νέα διαδικασία απαξίωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και αφετέρου να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο.
    Η συνεχής υπονόμευση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών αγαθών. Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση τη Δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και κατεδαφίζει το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα.
    Η δραματική μείωση των συντάξεων, η εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που δρομολογείται μέσω νέων οδυνηρών παρεμβάσεων, οι οποίες σχεδιάζονται για την επόμενη διετία.
    Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μετά τις μνημονιακές περικοπές που φθάνουν πλέον στο 50% στο Δημόσιο Τομέα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες-Μέλη της και τα Νομαρχιακά της Τμήματα ανά την επικράτεια, αλλά και σε συντονισμό με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα, θα συνεχίζει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, το επόμενο διάστημα, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα και Εργατικά Κέντρα.

Στην Αθήνα η Απεργιακή Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ.

Το Μνημόνιο 3 και τα επερχόμενα μέτρα

πηγή: TVXS

Νέα μέτρα από 2 έως 4 δισ. ευρώ για το διάστημα 2015-2016 φέρνει το Μνημόνιο 3, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών. Η ανεπίσημη μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα έως 4 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Νέα 24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ

πηγή: Left.gr

Νέα 24ωρη κήρυξε η ΕΣΗΕΑ
Νέα 24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ κήρυξαν από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως και τις 6 το πρωί της Τετάρτης τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, ζητώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΔΡΑΣ (Σάββατο 16/2/13)

Πρόσκληση

Ο πρόεδρος Κώστας Φανελάκης και το Δ.Σ του Α.Ο.Υ , το ερχόμενο Σάββατο 16. Φεβ. 2013 και ώρα 13.00 στην καφετέρια "SINIALO" προσκαλούν όλους, στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου.


πηγή: "Μπουρλοτιερης"

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα  13.00 το μεσημέρι  στο Καφέ - μπαρ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ  στο Λιμάνι της Ύδρας,  με θέμα: 



ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ  ΤΟΥ ΕΣΠΑ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ
                            ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Η Ελεύθερη πτώση μιας κοινωνίας…

πηγή: TVXS

Η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια βιώνει αυτό που είχε περιγράψει πριν δέκα χρόνια ο Καναδός καθηγητής Κοινωνιολογίας, Ντέιβιντ Τσιλ, στο βιβλίο του: “Η Νέα Φτώχεια”. Της Τζούλιας Λιακοπούλου

Η Ελλάδα βιώνει την τρομακτική, ελεύθερη πτώση μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς αλεξίπτωτο και χωρίς προστατευτικό δίχτυ από κάτω... Σε αυτό το πλαίσιο πληθαίνουν καθημερινά οι ειδήσεις για ακραίες καταστάσεις που αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου!

Εντελώς ενδεικτικά: Η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των αστέγων, τα συσσίτια (1στους 7 συμπολίτες μας θρέφεται σε συσσίτιο!), οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, τα νοικοκυριά με το κομμένο ρεύμα…

Με βάση την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών που ανακοίνωσε στις 7 Ιανουαρίου η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία: Πάνω από 2 εκ. κάτοικοι της Ελλάδας, που συμμετείχαν στην έρευνα, ζουν σε συνθήκες φτώχειας! Το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ!

Οι συνθήκες διατροφής τους υποβαθμίστηκαν ραγδαία (από το 2010 που διενεργήθηκε η προηγούμενη σχετική έρευνα, όπως δείχνει η μείωση των δαπανών για γαλακτοκομικά, ψάρια, λαχανικά και φρούτα και η αύξηση για αλεύρι, ψωμί, δημητριακά και κρέας).

Κατά κατηγορίες, όπως προκύπτει από την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης της Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2011, πιο εκτεθειμένοι στη φτώχεια είναι τα παιδιά έως 17 ετών (23%) και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών (22%). Τον μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας αντιμετωπίζουν οι άνεργοι (37%).
Κατά φύλλο μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας συναντάται στις γυναίκες παρά στους άνδρες!

Ενδεικτικό στοιχείο επίσης για την οικονομική πίεση που δέχονται, όχι μόνο τα χαμηλότερα αλλά και τα μεσαία εισοδήματα, είναι ότι 6 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι μόλις τα βγάζουν πέρα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, που δημοσιεύθηκε στις 6 Μαΐου του 2012!

Τα χειρότερα έπονται…

Τα παραπάνω ζοφερά μεγέθη, δεν αντανακλούν στο ακέραιο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων. Αυτή η κατάσταση μάλιστα, αναμένεται, μετά βεβαιότητας να επιδεινωθεί απότομα το επόμενο διάστημα. Καθοριστικό ρόλο στην χειροτέρευση των όρων διαβίωσης των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα διαδραματίσουν, μεταξύ πολλών άλλων, τα ακόλουθα μέτρα:

• Αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, όπως σε ΦΠΑ και σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καπνών, τσιγάρων, αλκοόλ).
• Μειώσεις μισθών και επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων.
• Υποβάθμιση των δημόσια παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, μεταφορών κ.α. και κατάργηση του δωρεάν χαρακτήρα τους, μέσω της επιβολής αντιτίμου, που αφήνει • Αύξηση της ανεργίας. Με βάση στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας τον Δεκέμβριο του 2012, η ανεργία έφθασε στο 26%, πλήττοντας 1.450.000 άτομα, από 9,6% τον Ιούλιο του 2009 και 11,6% τον Ιούνιο του 2010!
• Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που θα οδηγήσει στην μείωση των
 εισοδημάτων ακόμη κι όσων εργάζονται…
• Πρωτοφανείς ανατιμήσεις, όπως βεβαιώνει η άνοδος του πληθωρισμού στο 7,5%. Δεδομένου μάλιστα ότι το 80% της ανόδου του πληθωρισμού προέρχεται από την αύξηση των έμμεσων φόρων, γίνεται αντιληπτό ότι επιβάρυνε δυσανάλογα τους φτωχότερους.
• Μείωση του διαθέσιμου πραγματικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιηθούν ακόμη και βασικές ανάγκες όπως η στοιχειώδης σίτιση και η στέγαση
Κάποιοι, με λογοτεχνικές τάσεις, θα το πουν το προφίλ της φτώχειας…

Όμως είναι το υπόβαθρο της ανθρωπιστικής κρίσης!!!

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των φόρων και της λιτότητας.

 πηγή: ΑΥΓΗ

Έκτακτα μέτρα 2,5 δισ. μέχρι το 2016 και 700 εκατ. εντός του 2013 

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των φόρων και της λιτότητας. Η επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013 – 2016 όχι μόνο περιγράφει μέτρα 13,34 δισ. ευρώ της τετραετία 2013-2016, από τα οποία τα 9,5 δισ. ευρώ θα επιβαρύνουν εφέτος τους Έλληνες πολίτες, αλλά προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ (χωρίς να αποκλείονται και νέες αναπροσαρμογές) λόγω των εκτιμώμενων αποκλίσεων στο πρωτογενές πλεόνασμα της τελευταίας διετίας του προγράμματος. Έτσι το ποσό αυτό, προστιθέμενο στις παρεμβάσεις φόρων και λιτότητας 13,34 δισ. ευρώ που έχουν ήδη προβλεφθεί, εξακοντίζει προς το παρόν το συνολικό πακέτο μέτρων στα 16 δισ. ευρώ. Και βέβαια είναι και «μαθηματικά» βέβαιο ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί σημαντικά στην πορεία, για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι από τον περασμένο Ιανουάριο παρατηρούνται σημάδια σοβαρού δημοσιονομικού εκτροχιασμού λόγω της μεγάλης υστέρησης των εσόδων και της νίκης κατά κράτος των φοροφυγάδων εις βάρος της πολιτείας, όπως άλλωστε επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές (λ.χ. το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank).

Δεύτερον, διότι όλο το πρόγραμμα είναι βασισμένο πάνω στους λάθος «πολλαπλασιαστές», όπως κυνικά παραδέχεται και το ίδιο του ΔΝΤ. Στα κυριότερα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιλαμβάνεται ακόμη και η ομολογία αποτυχίας των μνημονιακών στόχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι, έως το 2016, παρότι περιγράφονται τα ίδια μέτρα, η απόδοσή τους θα είναι με τις νέες προβλέψεις αρκετά χαμηλότερη, κατά 886 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω αναπροσαρμογής φορολογικών στόχων και εκτιμήσεων για την απόδοση των συνταξιοδοτικών μέτρων.

Η ψήφιση του επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου (το οποίο κατέθεσε χθες υπό μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας) το αργότερο έως τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, θα φέρει όπως εκτιμάται και την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης από το Euroworking Group, χωρίς να απαιτηθεί συνεδρίαση του Eurogroup, προς το τέλος του μηνός. Και τούτο καθώς έχει χαρακτηριστεί προαπαιτούμενο για τη δόση του Φεβρουαρίου ύψους 2,4 δισ. ευρώ (και ενώ για την αποδέσμευση της δόσης του Μαρτίου θα απαιτηθούν και άλλα μέτρα, όπως είναι συγκεκριμένο πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο με 6.250 αποχωρήσεις έως το τέλος Μαρτίου).

Από το μεσοπρόθεσμο προκύπτουν αναλυτικότερα τα εξής:

Η πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 3,2% του ΑΕΠ το 2016, αντί για 4,5% του ΑΕΠ που προβλεπόταν, αποτελεί προανάκρουσμα μέτρων ύψους 1,3% του ΑΕΠ ή περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Έρχεται νέο υφεσιακό κύμα για τη διετία 2013-2014, οπότε αφενός τα ελληνικά νοικοκυριά θα πληρώσουν αυξημένους φόρους κατά 3,62 δισ. ευρώ και αφετέρου οι δαπάνες θα περιοριστούν κατά 9,62 δισ. ευρώ, διαμορφώνοντας το συνολικό πακέτομέτρων της διετίας σε 13,34 δισ. ευρώ.

Αναπροσαρμόζεται ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους, από το 0,4% του ΑΕΠ στο 0,3% του ΑΕΠ (κάτι που και πάλι φαίνεται αισιόδοξο μετά την καταβαράθρωση των εσόδων του Ιανουαρίου).

Περισσότερο αισιόδοξη καθίσταται η πρόβλεψη για το φετινό έλλειμμα του προϋπολογισμού, καθώς υπολογίζεται πως θα συγκρατηθεί στο 4,3% του ΑΕΠ, έναντι αρχικών προβλέψεων για 5,3% του ΑΕΠ προηγουμένως. Αυτό συμβαίνει λόγω και της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων που εξοικονομεί δαπάνες ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Το δημόσιο χρέος της χώρας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 174,2% του ΑΕΠ στο τέλος του τρέχοντος έτους και στο 164% του ΑΕΠ το 2016.Σε απόλυτα μεγέθη θα διαμορφωθεί δηλαδή σε 183 δισ. ευρώ το 2013, σε 182,6 δισ. ευρώ το 2014, σε 187,8 δισ.ευρώ το 2015, σε 196 δισ. ευρώ το 2016.

Το πρόγραμμα είναι άνισα κατανεμημένο. Πιο συγκεκριμένα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εμπροσθοβαρές, καθώς από το σύνολο των μέτρων 13,34 δισ. της τετραετίας τα 9,5 δισ. ευρώ θα επιβαρύνουν εφέτος τους Έλληνες πολίτες, άλλα 3,7 δισ. ευρώ το 2014, για το 2015 προβλέπεται μια ελάφρυνση 37 εκατ. ευρώ και το 2016 πάλι επιβάρυνση 158 εκατ. ευρώ, όμως τα δύο τελευταία ποσά είναι, όπως προαναφέρθηκε, «στον αέρα» λόγω της επί το δυσμενέστερον αναθεώρησης του προβλεπομένου πρωτογενούς πλεονάσματος της διετίας. Από τα 13,34 δισ. ευρώ του συνολικού πακέτου, περίπου 9,7 δισ. ευρώ προέρχονται από τη μείωση των δαπανών (κατά βάση περικοπές μισθών και συντάξεων), ενώ περίπου 3,6 δισ. ευρώ αφορούν νέους φόρους. Ειδικά όσον αφορά τις φετινές δαπάνες, αυτές θα μειωθούν κατά 7,4 δισ. ευρώ, ενώ το επόμενο έτος περιορίζονται κατά 2,2 δισ. ευρώ, με μεγάλους «χαμένους» εφέτος τους συνταξιούχους, οι οποίο θα έχουν απώλειες 4,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, άλλο 1,1 δισ. ευρώ θα κοπεί από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ενώ από την υγειονομική περίθαλψη θα κοπούν 455 εκατ. ευρώ και το επόμενο έτος άλλα 620 εκατ. ευρώ.

Από την κατάργηση των δώρων οι συνταξιούχοι θα χάσουν 1,67 δισ. ευρώ και οι δημόσιοι υπάλληλοι άλλα 431 εκατ. ευρώ. Μόνο οι συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ θα χάσουν συνολικά 1,1 δισ. ευρώ.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (στο 67ο από το 65ο έτος) προκαλεί απώλειες 631 εκατ. ευρώ για όσους είχαν σκοπό να αποχωρήσουν από την εργασία τους, αυξάνοντας ισόποσα τα κονδύλια που εξοικονομεί ο προϋπολογισμός.

Οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που θα βαραίνουν τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο ενισχύουν με 608 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του 2013.Οι δαπάνες για την υγεία περικόπτονται κατά 390 εκατ. ευρώ.

Ειδικά όσον αφορά τους φόρους για το 2013, το 1,17 δισ. του αρχικού στόχου αναπροσαρμόζεται στα 2,15 δισ. ευρώ. Το φορολογικό βάρος δεν περιορίζεται ούτε το 2014, καθώς οι φόροι που θα πληρωθούν ανέρχονται σε 1,47 δισ. ευρώ. Οι φορολογικές παρεμβάσεις, όπως απεικονίζονται στο μεσοπρόθεσμο για πολίτες και επιχειρήσεις, διαφοροποιούνται σε σχέση με την αρχική μορφή του μεσοπροθέσμου που είχε κατατεθεί στη Βουλή μόλις προ τεσσάρων μηνών ως εξής:

1. Θα εγγραφεί από φέτος (και όχι από το 2014 όπως προβλεπόταν) η αύξηση των εσόδων -κατά 186,7 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό.

2. Το ίδιο θα συμβεί και με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο υγραέριο (θα αποφέρει φέτος πρόσθετα έσοδα 23 εκατ. ευρώ), ενώ στην αρχική μορφή του μεσοπρόθεσμου ο φόρος θα αυξανόταν το 2014.

3. Η επίσπευση (επίσης από το 2013 αντί του 2014) της αναπροσαρμογής του φόρου στους τόκους καταθέσεων από το 10% στο 15% θα φέρει αύξηση των εσόδων κατά 237 εκατ. ευρώ φέτος.

4. Προβλέπονται πρόσθετα έσοδα 87,7 εκατ. ευρώ από την κλιμακωτά αυξανόμενη φορολόγηση των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ (αρχικά το σχετικό ποσό ήταν 171 εκατ.ευρώ).

5. Δεν θα επιβληθεί εν τέλει το τέλος καπνιζόντων για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, από το οποίο προβλεπόταν να αντληθούν έσοδα 36 εκατ. ευρώ φέτος.

6. Η φορολογική μεταρρύθμιση (η οποία δεν έχει καν σχεδιαστεί ακόμη) εκτιμάται πως θα αποδώσει 816 εκατ. ευρώ το 2014.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας έκοψε την πίτα του και τίμησε τους Ιδρυτές του.

Μέλη, φίλοι άλλα και μαθητές των σχολείων της Ύδρας παρευρέθηκαν στην σημερινή εκδήλωση του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, όπου ο Σύλλογος έκοψε την πίτα του και έγινε απονομή τιμητικών έπαινων στους  Ιδρυτές του, κο Λυκούργο Κεραμίδα και στους αείμνηστους Γρήγορη Μπακρατσά και Ζαχαρία Παρίση. 

Στην συνέχεια προβλήθηκε ταινία με τίτλο "Rythm is it" με θέμα την δημιουργία σχολών μουσικής και χορού για νέα παιδιά σε ευρωπαϊκές χώρες. 

Η ταινία ήταν μια προσφορά του "Goethe Institute Athens" με την βοήθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κος Άγγελος Κοτρώνης ο Αντιδήμαρχος κος Αναστάσιος Σωτηρόπουλος και η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ κα Ντίνα Αδαμοπούλου.
δείτε της foto

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Να αλλάξει το Μνημόνιο; Το άλλο με τον Τοτό...

πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
της Μιχαλού

Το κορόιδο κάνουν οι ευρωπαίοι ακόμη και μετά την δική τους παραδοχή ότι η ελληνική συνταγή στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς!!!

Απαντούν δια στόματος Ράιχενμπαχ ότι  «τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση».

Δηλαδή μας λένε σε απλά ελληνικά ότι, αφού κάθεστε και τα τρώτε όλα αμάσητα και κάνετε ότι σας λέμε, όλα ΟΚ… Σε απλά ελληνικά, δηλαδή είμαστε ικανοποιημένοι που εκατομμύρια πολίτες εξαθλιώνονται για να πληρώνουν το κράτος με αμοιβές που εκμηδενίζονται ώστε να  πλουτίζουν οι λίγοι στην υγεία των κορόιδων…

Δεν τους αγγίζει τίποτα ούτε καν η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου, με τα απλωμένα χέρια των ελλήνων για να πάρουν ένα μπρόκολο ή μία σακούλα  πορτοκάλια από τους αγροτοπαραγωγούς. Δεν τους αγγίζουν ούτε και τα δικά τους ρεπορτάζ όπως αυτό της  Kölner Stadt Anzeiger που περιγράφει ξεκάθαρα το κατάντημα στο οποίο έχουμε περιέλθει…«Καμία χώρα στη δυτική Ευρώπη από το τέλος του πολέμου δεν υπέστη μια τόσο βαθιά ύφεση. Για το πρώτο τρίμηνο του 2013 το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα αναμένει 36.000 πτωχεύσεις – 400 την ημέρα. Η ανεργία έχει αγγίξει σχεδόν το 27% και στους νέους κάτω των 24 χρόνων ένας στους έξι είναι χωρίς δουλειά. Εντωμεταξύ πίσω από τις στατιστικές υπάρχουν αμέτρητες τραγωδίες, κατεστραμμένες καριέρες, κατεστραμμένα σχέδια ζωής».

Γιατί να τους νοιάζει! Αυτοί έχουν στο νου τους πως θα πετύχουν ένα νέο ακόμη σκληρότερο μνημόνιο, για να μας βάλουν, χωρίς αντοχές, για τα καλά κάτω από τον ζυγό τους.  Αυτό θέλουν, να τρεφόμαστε με κοπανιστό αέρα, να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τους δίνουμε μέσω των φόρων ότι βγάζουμε.

Ο δρόμος που οδεύουν είναι ανθοστρωμένος με τη βοήθεια της τρόικας και των πεφωτισμένων εθνοσωτήρων μας…